Німеччина повністю відмовляється від російської нафти

-Замість російської Urals – казахська KEBCO Blend. Німеччина повністю відмовляється від російської нафти
Починаючи з 2023 року Німеччина готується повністю відмовитися від російської нафти, перекривши останній канал постачання, який не потрапив під ембарго ЄС.
Один із найбільших у ФРН НПЗ Шведт, котрий забезпечує бензином Берлін і східну частину країни, з січня перестане закуповувати нафту в Росії трубопроводом “Дружба”, повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву Мінекономіки Німеччини.
Завод, який до війни належав “Роснєфті”, а потім був націоналізований та переданий під контроль національного енергорегулятора, “провів підготовку до відмови від російських барелів”, – розповіло керівництво заводу.
НПЗ продовжить працювати з завдяки партії нафти, яка надходитиме через польський порт Гданськ.
Крім того, Німеччина в січні почне отримувати нафту через галузку нафтопроводу “Дружба” з Казахстану, повідомляє агентство Reuters. За їхніми словами, Казахстан планує у січні поставити 20 тисяч тонн нафти сорту KEBCO Blend із родовища Карачаганак, а за перший квартал відправить до Німеччини 300 тисяч тонн. За підсумками року поставки можуть становити 1,2 млн тонн, повідомило Reuters.
Минулого тижня глава “Казмунайгазу” Магзум Мірзагалієв заявив, що Казахстан розглядає можливість пробного відправлення партії нафти до Німеччини на початку 2023 року.
Казахстанська нафта при експорті через територію РФ не підпадає під санкції, а з червня 2022 змінила назву з Urals на KEBCO Blend для підтвердження країни походження.
До війни Німеччина отримувала по “Дружбі” 220 тисяч барелів на добу, а ще близько 60 тисяч імпортувала морем, приймаючи танкери, що виходили з портів Балтійського моря.
Морський імпорт ФРН припинила у червні слідом за Литвою, Швецією та Великобританією. До жовтня від російської нафти відмовилися також Франція, Польща та Фінляндія, а з 5 грудня – дати введення ембарго ЄС – єдиною європейською країною, яка продовжує закуповувати барелі в РФ, залишилася Болгарія.

peredplata