З 1 лютого в усіх школах Чернівців чергуватимуть охоронці

З 1 лютого в усіх школах Чернівців чергуватимуть охоронці. Також встановили тривожні кнопки для виклику поліції у разі небезпеки. До кінця року планують оновити частину огорож, встановити відеонагляд та сигналізації у всіх садках та школах міста.

Про це  розповіла начальниця міського управління освіти Ірина Ткачук.

За її словами, від початку року камери встановили у п’яти школах. Деякі заклади мали систему відеонагляду раніше, в решті – почали монтувати.

До кінця року встановити камери планують й у садках міста. За словами Ткачук, також хочуть встановити тривожні кнопки та оновити огорожі. Цьогоріч на камери виділили майже дев’ять мільйонів гривень. Втім решта заходів потребує додаткового фінансування. Ткачук каже, звертатимуться до депутатів міськради.

“Огорожі оновили майже у всіх школах”

У 2022 році 24 заклади міста мали замінити огорожі. Згідно з кошторисом, це вартувало 10 мільйонів гривень. За словами Ткачук, деякі підрядники не встигли виконати роботи, тому цьогоріч потрібне додаткове фінансування, щоб їх завершити.

Торік огорожу оновили у школі №8. Востаннє це робили 65 років тому, каже директорка закладу Ірина Савчук. На заміну 550 метрів огорожі потрібно було 750 тисяч гривень. У листопаді подали заявку про виділення коштів до міськради.

“Під час тендеру вартість робіт зменшилася до 630 тисяч. За три тижні огорожу повністю замінили й тепер на територію школи не можуть потрапити безпритульні тварини, – каже Савчук.

“Поліція приїде за 5 хв після виклику”

Також у всіх школах встановили стаціонарні тривожні кнопки. Ткачук каже, що ще дві переносні кнопки мають відповідальні особи у школі. Так у випадку надзвичайної ситуації охоронці чи адміністрація закладу може викликати поліцію.

“Сигнал з тривожної кнопки надійде на пульт спостереження. Тоді сповістять групу реагування, яка перебуває найближче до закладу. Поліція має до 5 хвилин, щоб приїхати на виклик”, – каже начальник центру технічної охорони управління поліції охорони області Віталій Харитон.

За його словами, поліція має резервне живлення. Так сигнал від кнопки надійде навіть під час відсутності світла.

Джерело: Суспільне Чернівці

 

peredplata