Чернівецька область: у навчальних закладах триває Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

У всіх районах Чернівецької області триває Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Рятувальники продовжують проводити для дітей різноманітні заходи, під час яких нагадують школярам правила пожежної безпеки та ознайомлюють їх із особливостями пожежно-рятувальної справи. Зокрема, сьогодні учні ЗОШ № 5 міста Чернівці побували на екскурсії в музеї пожежно-рятувальної справи Буковини. Діти ознайомилися з експонатами в усіх залах музею, а особливу увагу рятувальники приділили відвідинам кімнати пам’яті Чорнобиля, де зібрана інформація про роботу буковинських пожежних-ліквідаторів у зоні відчуження. Також захід до річниці аварії на ЧАЕС провели сьогодні рятувальники  спільно з працівниками Центральної дитячої бібліотеки міста Чернівці для учнів ліцею № 18. 

У Шишківському, Василівському ЗЗСО, Йорданештському та Карапчівському ліцеях Чернівецького району, Сокирянській ЗОШ Дністровського району, Чернівецькому фаховому медичному коледжі, гімназії № 6 та ліцеї № 14 міста Чернівці рятувальники ознайомили школярів і студентів з пожежно-рятувальною технікою, спеціальним спорядженням, яке працівники Служби порятунку використовують у своїй роботі. Діти теж спробували побути на мить «рятувальниками»: за допомогою гідравлічного інструмента розтискали і розрізали металеві конструкції; гасили умовну пожежу, використовуючи вогнегасник; сиділи в кабіні пожежно-рятувального авто, уявляючи, що їдуть на виклик; приміряли бойовий одяг. Подібний захід з демонстрацією пожежно-рятувальної техніки та проведенням практичних навчань рятувальників у закладі освіти відбувся у Драніцькому ліцеї в Чернівецькому районі.  

Уроки безпеки фахівці Служби порятунку провели у Хотинському і Товтрiвському ЗЗСО, Сторожинецькій гімназії, Вижницькому опорному ліцеї. Рятувальники розповіли школярам про причини виникнення пожеж та вказали, як запобігти їм, розповіли як правильно діяти в разі виявлення підозрілих і вибухонебезпечних знахідок, вручили дітям тематичні листівки. Таке ж заняття, тільки для дошкільнят, сторожинецькі рятувальники організували у ЗДО «Чебурашка».

Ліцеїсти Вижницького опорного ліцею також побували на екскурсії в пожежно-рятувальному підрозділі. Загалом день був насичений різними заходами, проте попереду заплановано ще чимало – Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності триватиме до 28 квітня. 

Джерело: Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області

peredplata