Ох вже ці відколи: як боротися з подряпинами на капоті

На капоті автомобіля часто з’являються відколи та подряпини, навіть якщо водій їздить акуратно і не потрапляє у ДТП. На дорогах часто трапляються дрібні камені, пісок та інші дрібні частинки, які піднімаються в повітря під час руху інших автомобілів. Ці частинки можуть потрапити на капот вашого автомобіля та викликати дрібні подряпини. Крім того, часто трапляються пошкодження на парковці, які легко не помітити одразу.

Звичайно, можна не звертати увагу на дрібниці життя і через кілька років просто замовити на Avto.pro новий капот на Ланос, адже старий цілком пожере іржа. Однак на той випадок, якщо ви не плануєте такі витрати, відколи необхідно усувати якнайшвидше.

Що робити зі свіжими відколами

Регулярно оглядайте капот автомобіля на наявність відколів. Якщо ви помітите будь-які пошкодження, одразу вживіть заходів. Залишившись поза увагою, відколи дуже швидко можуть стати джерелом корозії. Вже через місяць на місці ледь помітної подряпини утворюється тріщина, починає відшаровуватись фарба і ремонт стане набагато дорожчим і складнішим. Швидка обробка сколів на капоті дозволяє запобігти подальшому руйнуванню покриття.

Будь-яке пошкодження ЛФП на капоті усувається однаково, за наступним сценарієм:

1. Очищення: перед початком обробки необхідно очистити поверхню капота від бруду, пилу та інших забруднень. Дочекатися повного висихання.

2. Шліфування: для згладжування країв відколів і видалення виступаючих осколків можна скористатися шліфувальним папером середньої або дрібної зернистості.

3. Відновлення покриття: після шліфування необхідно нанести нове лакофарбове покриття на оброблену область. Для цього можна скористатися пензлем або аерозольним спреєм із відповідним кольором. Наносьте фарбу тонкими шарами, даючи кожному шару достатньо часу для висихання.

4. Полірування: після висихання нового покриття можна приступити до полірування, щоб надати йому глянсовий та рівний вигляд. Використовуйте автомобільний поліроль та м’яку полірувальну губку або тканину.

5. Захист: Наприкінці рекомендується нанести захисний шар воску або спеціального покриття на всю поверхню капота.

Якщо у вас немає часу, щоб позбавитися пошкоджень самостійно, а на автосервіс звертатися не хочеться, відколи можна швидко «закрити» від корозії. Після очищення на пошкодження та навколо нього наносять антикорозійний засіб. Можна використовувати спеціальні ґрунти або рідини, які запобігають утворенню корозії та захищають металеву поверхню. Після цього відкол можна закрити спеціальною наліпкою. Тимчасова наліпка захистить оброблену область від попадання пилу, бруду та вологи, а також запобіжить повторним пошкодженням. Однак таке закриття — тимчасове рішення і годиться лише на період підготовки до повноцінної обробки.

peredplata