Молилися на пронизливому вітрі. На Буковині вірян ПЦУ не пустили до будинку культури – відео

 

На Буковині староста села Шебутинці та керівник сільського клубу не пустили вірян помолитися в приміщенні. Люди стояли перед будинком культури та молилися надворі.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив священник ПЦУ Роман Грищук.

“Дружини, матері і діти воїнів, що віддали своє життя за Україну, не мають права зайти до свого сільського будинку культури! Священники і віряни, жителі села Шебутинці, на холоднющому пронизливому вітрі, під стінами сільського будинку культури, під світло автомобільних фар моляться за Україну і її перемогу над “рускім міром”! Бо “рускій мір”, в особі їх колишнього “батюшки”, не дав їм помолитися у храмі! Цей же “рускій мір” в особі сільського старости та його куратора, закрив перед ними двері сільського будинку культури! І це від кого? Не від злочинців, а від жителів свого ж таки села, своїх же виборців, які його обрали і які йому платять зарплату!” – написав у фейсбуці Р. Грищук.

Все ж жителі села та священники помолилися.

“Священники звершують і будуть звершувати місіонерську і просвітницьку діяльність навіть у таких умовах! Будуть просвітлювати світлом Христової віри та любові до свого українського Народу! Бо нам не “какая разніца”, нам є різниця, чи тут буде Україна, чи “окраїна русміра”! Ціна надто велика платиться тепер, а також в історії нашого українського народу”, – зазначив священник.

peredplata