НОК обрав найкращих спортсменів року, серед них Ярослава Магучіх

 

Національний олімпійський комітет визначив найкращих спортсменів та тренерів року, Ярослава Магучіх стала найкращою спортсменкою, Олександр Желтяков – найкращий юний спортсмен.

Джерело: повідомлення на сайті НОК, “Суспільне.Спорт

Дослівно: “Найкращою спортсменкою 2023 року” стала Ярослава Магучіх – чемпіонка світу та ІІІ Європейських ігор з легкої атлетики (стрибки у висоту);

“Найкраща тренерка 2023 року” – Тетяна Степанова – особиста тренерка Ярослави Магучіх;

“Найкращим юним спортсменом 2023 року” визнано Олександра Желтякова –  дворазового чемпіона світу та Європи з плавання серед юніорів, володаря олімпійського нормативу (на дистанціях 100 та 200 м на спині);

“Найкращим тренером юного спортсмена 2023 року” став Олександр Кулик – особистий тренер Олександра Желтякова”.

Деталі: За підготовку Магучіх нагороди отримають Федерація легкої атлетики України та Центральний спортивний клуб Збройних Сил України.

Рішення щодо спортсменів року приймала Експертна комісія НОК з визначення найкращих спортсменів та тренерів місяця за результатами виступів на провідних міжнародних змаганнях в олімпійських видах спорту.

У 2023 році Магучіх вперше стала чемпіонкою світу, а також захистила звання переможниці Діамантової ліги та здобула “золото” на Євро у приміщенні. Тетяна Степанова, яка працює з 22-річною легкоатлеткою, була визнана тренеркою року.

peredplata