У Чернівецькій громаді нарахували 1500 безпритульних тварин, вартість утримання 1 тварини – 70 тис. грн в рік

Чернівецька територіальна громада не має притулку – про це інформує Чернівецька міська рада.
 
Є Мкп “Центр стерилізації тварин”, яке здійснює відлов, стерилізацію, чіпування, переутримання безпритульних тварин та згідно чинного законодавства в подальшому випускає на волю. В центрі утримується 250 тварин.
 
Розрахункова вартість утримання в притулку на 1 тварину в рік 70 тис. грн. У вартість входить: їжа, лікування, профілактика хвороб, вакцинування, стерилізація, оплата праці персоналу та утримання відповідних приміщень. Зараз у нашій громаді 1500 безпритульних тварин.
 
Рахуємо: 1500* 70 тис. грн. = 105 млн.грн. на рік.
 
За попередніми підрахунками міської ради притулок за перші три місяці існування буде заповнений більше ніж на 4 тис. тварин.
 
Проблемою є постійне підкидання тварин в місто з інших територіальних громад. Що є порушенням закону і тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на порушника.
 
Отже,  жоден бюджет не може собі дозволити створення повноцінного притулку в одному місці. У Чернівцях чиновники вважають, що притулки мають бути у всіх громадах. А ще стерилізація тварин, ця послуга є найгуманнішим способом зменшення безпритульних тварин, які в Центрі стерилізації тварин виконуються вчасно та якісно.
 

peredplata