Дипломатичне представництво Швеції при НАТО організовує банкет

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Вечір обіцяє бути цікавим, корисним, приємним у супроводі національної шведської горілки, дистильованої з картоплі – бренвін (brännvin), настояної на тмині і хвойних бруньках та з маринованою сирою рибою… Класичні напої і страви вікінгів. Дипломатичне представництво Швеції при НАТО організовує банкет. І нехай Путіну там в Кремлі, чи в бункері ікнеться.
У понеділок прапор Швеції буде піднятий у брюссельській штаб-квартирі НАТО, хоча фактично, повного членства в Альянсі Швеція набула вчора. Відтак блок НАТО складає 32 країни Європи і Північної Америки. Зашморг довкола агресивної Росії затягується все тугіше.
“Це історичний день. Швеція займе своє законне місце за столом НАТО, маючи рівне право голосу при формуванні політики та ухваленні рішень Альянсу”, – заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. – Після більш ніж 200 років позаблокового статусу Швеція тепер разом з нами у одній родині”.
До війни в Україні Швеція та Фінляндія уникали вступу до НАТО. Росія обіцяла прийняти “контрзаходи” щодо вступу Швеції до Північноатлантичного альянсу, особливо якщо війська союзників будуть розміщені в цій країні.
Ну, і що тепер Путін? Нехай вкусить себе за яйця: Балтійське море стало внутрішнім морем країн НАТО. Балтійський флот Росії іде на… на металобрухт.

peredplata