Перераховують тариф: у мерії пояснили, чи може подорожчати проїзд у громадському транспорті Чернівців

У Чернівецькому тролейбусному управлінні здійснюють розрахунок економічно обгрунтованого тарифу у тролейбусах та комунальних автобусах.

Про це під час пресконференції на початку березня розповів мер Роман Клічук, пише molbuk.ua.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль пояснив, чому здійснюють перерахунок і чи можуть підвищити тариф у громадському транспорті.

“Попередньо ЧТУ вже розрахувало економічно обгрунтований тариф. Це зробили, щоб розуміти вартість наданої послуги. Але переглядати тариф не плануємо”, – сказав Ігор Крохмаль.

Посадовець назвав суми економічно обгрунтованого тарифу для тролейбусів та комунальних автобусів.

“З економічно обгрунтованим тарифом ми розуміємо, скільки коштує послуга з перевезення. За попередніми обрахунками, на сьогодні економічно обгрунтований тариф у тролейбусі становить 13,38 гривні при нинішньому 12,25 гривні. Тобто мінімум гривню підприємство не доотримує. У комунальних автобусах економічно обгрунтований тариф становить 15,6 гривні. Це тариф закладений з рентабельність”, – пояснив Ігор Крохмаль.

Водночас він зазначив, що це економічні розрахунки підприємства, але затверджувати новий економічно обгрунтований тариф поки не планують. Про підвищення наразі тарифу не йдеться ні у комунальних, ні у приватних маршрутках.

Нагадаємо, у Чернівцях з 1 березня проїзд у тролейбусах подорожчав з 10 гривень до 12 гривень.

peredplata