Олена Зеленська та Дмитро Комаров прожили день разом з дітками одного з буковинських інтернатів

Перша леді України Олена Зеленська побувала в одному з буковинських інтернатних закладів для дітей. Разом із відомим журналістом Дмитром Комаровим вони прожили день із вихованцями дитячого будинку.
 
У закладі перебувають 45 дітей. Це хлопці й дівчата віком від 6 до 17 років. Чимало з них – братики і сестрички – загалом 9 родинних груп (так це називається мовою документів). Для дітей тут створені належні умови проживання, харчування і навчання. Однак, кожному потрібна любляча сім’я. Мама, яка пригорне і поцілує, тато, який захистить і підтримає.
 
В Україні розроблена стратегія із забезпечення права кожної дитини на виховання у сімейному оточенні. Наразі у Чернівецькій області є 15 дитячих будинків сімейного типу та 53 прийомних сімей. У них виховуються понад 200 дітей.
На обліку з усиновлення в області перебувають 156 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Отримати більше інформації про те, які форми сімейного виховання дітей практикують в Україні, як стати батьками чи наставниками для дитини можна проконсультувавшись у Службі у справах дітей Чернівецької ОВА. Контакти: 0800401000, (0372) 52-24-08, ssd@bukoda.gov.ua, slujba-cv2015@ukr.net або за адресою м. Чернівці вул. О.Поповича, 2. Також інформацію можливо отримати на сайті Служби у справах дітей http://ssd.bukoda.gov.ua
 
Відео доступне за посиланням: https://youtu.be/XtIsYTb2-HA?si=hoWCs7VJKrMJmLfn
Джерело: ОВА
 

peredplata