Захоплююча карта світу, в якій показано, в чому лідирує кожна країна

Захоплююча карта світу, в якій показано, в чому лідирує кожна країна

Проживає в Лондоні письменник, дизайнер і журналіст Девід МакКендлесса створив захоплюючу карту світу на 2016 рік, в якій відобразив інформацію про те, в чому досягла успіху кожна країна в порівнянні з іншими державами. Дані по країнах він зазначив і в спеціальному документі.
 
Як з\’ясувалося, лідерство не завжди почесне: США відзначилися тим, що активі всіх розсилають спам; в Китаї найбільше відбувають тюремний термін журналістів; в Грузії процвітає гомофобія; в Сомалі найчастіше калічать жіночі статеві органи; в Росії найбільше відеореєстраторів; в Україні – ресторанів швидкого обслуговування, де можна отримати замовлення, не виходячи з машини; Білорусія лідирує в пияцтві; Казахстан – по видобутку урану.

Ще кілька цікавих показників в різних країнах: в Литві швидкий Wi-Fi; Латвія утримує першість за кількістю жінок до числа чоловіків; Швеція – лідирує в поп-музиці; Угорщина відзначилася кількістю порнозірок на душу населення; Великобританія – мільйонерами; в Руанді найбільше жінок в парламенті; Норвегія лідирує в поїданні піци; в Нідерландах активніше, ніж в інших країнах п\’ють каву; в Північній Кореї об\’єкт гордості – солдати; в Монголії найбільше скам\’янілостей велоцирапторов.

Джерело

peredplata