За два дні на Буковині втопилося 2 чоловіків

20 серпня у селі Самушин Заставнівського району під час відпочинку на річці Дністер втопився чоловік, 1975 року народження. Він разом із знайомим прийшов до водойми, щоби скупатися. Чоловік зайшов  у річку, відплив від берега та зник під водою. Товариш, котрий залишився на суші, повідомив про подію рятувальників. На місце події виїхали працівники групи водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС. Пошукові роботи ускладнювало те, що в місці, де зник чоловік, нерівномірне дно, у певному місці є урвище і чоловіка могло віднести течією. Водолази зробили кілька занурень, обстежили дно, але тіло відпочивальника не знайшли. По обіді 21 серпня потопельника виявили місцеві рибалки на околиці села у річці Дністер, далеко від місця зникнення. Тіло чоловіка було піднято на берег.

Інший трагічний випадок стався 21 серпня у місті Чернівці. На місцевому озері, що знаходиться на вул. Комунальників, відпочивала компанія чоловіків. Один із них, 46 річний мешканець села Коритне Вижницького району, зайшов у водойму та, відпливши метрів десять від берега, зник під водою. Люди з берега помітили це, намагалися врятувати його, але не змогли – глибина озера у тому місці становить близько 7 метрів. До робіт з пошуку чоловіка залучалися рятувальники УДСНС та водолази Чернівецької міської рятувальної служби. Тіло потопельника підняли з водойми на поверхню.

У обох випадках тіла загиблих відправили на судово-медичну експертизу для встановлення точних причин смерті.

З початку року на Буковині вода забрала життя 18 людей. Всі нещасні випадки сталися у необладнаних для купання місцях. Тому рятувальники закликають громадян дотримуватись правил безпеки під час перебування на воді, відпочивати тільки у тих місцях, де чергують рятувальники, не відпливати далеко від берега, не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння та обов’язково слідкувати за дітьми під час купання в озері чи річці.

 

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 

 

 

 

peredplata