Будуть голодні бунти, мільйони злих людей вийдуть на вулиці: в Україні може початися страшне

Українці, які їдуть на заробітки за кордон, дуже вигідні для влади, але ситуація може отримати страшний поворот. Про це розповів партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман, передає Politeka з посиланням на “Апостроф“ .

Він нагадав, що згідно з підрахунками Нацбанку, трудові мігранти приносячи країні близько 9 млрд доларів на рік. У той же час в першому кварталі 2018 року ця сума склала 2 млрд 614 млн доларів. Найбільше коштів надходить з Польщі: 3 млрд 116 млн доларів за весь 2017 рік, і 865 млн доларів – за січень-березень 2018 року.

«Це більше, ніж будь-який експортний товар з України. Більше, ніж аграрний сектор, ніж металургія. Це найбільший експортний товар – народ. Це вигідно для влади: цих людей не потрібно лікувати, навчати, забезпечувати транспорт, вони навіть голосувати особливо не ходять», -говорить експерт.

При цьому підкреслив, що є важливий нюанс.

«Якщо раптом там стукне криза і їх звідти попросять, то сюди приїде 5 млн злих і голодних людей. Будуть голодні бунти», – говорить Найман.

«Причому ці люди вже побачили, як там можна спокійно жити і заробляти. Корупція є всюди, але така корупція, як в Україні, мало де. В Європі практично не залишилося», – підсумував експерт.

Як повідомляла Politeka, житель міста Пологи в Запорізькій області Вадим поділився своїм досвідом заробітків в Чехії. Удома він займався автоперевезеннями і хотів знайти схожу роботу в Чехії. Вадим цікавився оголошеннями про пристрій на екскурсійних маршрутах в Празі.Там треба було після тижня стажування відразу починати виїзд на маршрут.

При цьому для цієї роботи потрібно знати мову і мати чеську візу. У підсумку Вадим відкинув цей варіант і пішов працювати на будівництво. За його словами, до заробітчан в Європі відносяться, як до рабів.

Джерело

peredplata