Зaвaгiтніла від рідного брата: велике кохання обернулось великою бiдою. «За що ж мені це?!» – голoсила, сповідаючись прогнати гoре, як стрaшний сон.

Коли Микола вперше побачив Женю, то в голові промайнуло, що ось вона – його доля. Вона ж така красива, ніжна і… одне слово, неймовірна.

За матеріалами – t1.ua.

– Подобається? – помітивши захоплення в його очах, запитав Мишко, його давній друг. – А давай познайомлю?! Женя, можна тебе на хвилинку?

– Привіт! – за мить дівчина підійшла до них. – Ти щось хотів?

 

– Так, – мовив Мишко. – Хотів познайомити тебе зі своїм другом. Знайомтеся – Коля. А це красуня нашого факультету Женя. До речі, а чому б нам не піти на морозиво?

За якісь пів години всі троє насолоджувалися морозивом в кафешці неподалік університету. Опісля Мишко побіг у справах, а Микола з Женею вирішили прогулятися парком. В обох було таке відчуття, наче вони давно знайомі одне з одним. Ну, просто обставини склалися так, що не бачилися якийсь час. Їм було неймовірно легко разом, а ще виявилося, що в них багато спільних інтересів. А знайомі часто казали, що вони неймовірно подібні одне на одного. Одного дня Микола запропонував дівчині поїхати в Карпати.

– Побродимо лісом, побачимо Синевир, – говорив він. – А ше скуштуємо місцеві смаколики. Карпати – найкращі саме восени. Ти любиш гори?

– Не знаю, – відповіла дівчина. – Я ніколи їх не бачила.

– А я люблю, – сказав Микола. – Ми з батьками кожного року їздили на море влітку, а восени – в Карпати.

– А я не їздила нікуди, – відповіла Женя. – Батька я ніколи не бачила. Він покинув маму заради іншої жінки, яка була багатою. Мама все життя багато працювала, аби звести кінці з кінцями. Бабуся 8 років хвopіла на рaк, тож потрібно було багато грошей на лiкyвання. Тоді дідусь в авaрію потрапив, і знову гроші. Одне слово, якось було не до поїздок.

– Ми обов’язково будемо мандрувати, – хлопець її міцно обняв. – І побачимо багато цікавих і красивих місць. А от батько твій – справжній мерзотник. Хіба ж так можна – залишити дружину і дитину заради іншої жінки?!

Поїздка виявилася напрочуд гарною – Микола дуже вдало підібрав маршрут. Дні, хоча й осінні, були теплими і погожими. Молоді люди щиро раділи всьому цьому і насолоджувалися мандрівкою. Вони раділи світанкам в горах, коли прокидалися від співу птахів, ходили милуватися заходом сонця. Також саме в ці дні вони стали ще ближчими. Тож через декілька тижнів стало відомо, що Женя вaгiтна.

– Милий, я хочу тобі щось сказати, – прошепотіла вона, пригортаючись до нього під час зустрічі. – Я… ми… у нас буде дитина. Я вaгiтна.

– Це ж чудово! – Микола підхопив її на руки. – Це просто неймовірно! Женечко, сонечко моє, я кохаю тебе і хочу, аби ти стала моєю дружиною. І наpoдила хлопчика!

Вони раділи, наче діти. Юнак пригортав до себе кохану і все виціловував її. Шепотів слова кохання. Здавалось, цю пару очікує лише щастя. Вони щиро кохали одне одного і уявляли, як через декілька місяців у них з’явиться синок, адже УЗД підтвердило, що буде хлопчик. Микола знайшов квартиру, в яку вони незабаром і переїхали, та почав збирати документи на переведення на заочне навчання, бо ж розумів, що потрібно працювати, аби утримувати сім’ю. Женя пішла на курси крою і шиття, бо ж розуміла, що через брак коштів доведеться якийсь одяг для малюка шити власноруч. З посмішкою вона прокидалась і засинала в обіймах коханого. Все змінила зустріч їхніх батьків.

Майбутні свати, дізнавшись про бажання своїх дітей одружитися, вирішили зустрітися, аби обговорити питання щодо весілля. Зрештою, жили, як виявилося, за якихось 13 кілометрів одні від одних – мама і дідусь Жені в селі, а батьки Миколи – в сусідньому районі в райцентрі. Та, коли зустрілася мама Жені і батько Миколи, то усі помітили, що щось не так. Вони пильно дивилися одне на одного, і враз стало тихо-тихо. А тоді мама дівчини, скрикнувши, почала гірко плакати.

– То ти мені життя зіпсував, а тепер і нашій дитині хочеш його зруйнувати? – ридала вона.

Присутні якийсь час здивовано мовчали.

– Геть! – мовив дідусь Жені, який саме зайшов в будинок. – Щоб і ноги твоєї в моєму будинку не було! Негідник!

– Татку, що трапилося? – від побаченого в Миколи почав тремтіти голос. – Чому…

– Тому що ти і Женя – брат і сестра, – різко мовив чоловік. – Сину, я ніколи тобі не говорив… Колись, до зустрічі з твоєю мамою, я був одружений з іншою жінкою і…

– І залишив її з немовлям на руках, – перебив його дідусь Жені. – Втік від неї, від рідної доньки, від відповідальності. Втік до іншої, батьки якої працювали лікaрями в райцентрі і були набагато заможнішими за мене, простого механіка і моєї дружини, яка все життя працювала кухарем в колгоспній їдальні. Пам’ятаєш, як ти тоді сказав: «У мене одне життя, і я повинен зробити все для того, аби прожити його в достатку?» Ти так і зробив – пішов туди, де достаток. І ніколи за стільки років не згадав ні про ту, яку ти залишив, ні про свою доньку.

– Так, я сказав ці слова, – мовив батько Миколи. – І ні разу про це не пошкодував. Бо життя одне, і прожити його потрібно так, щоб тобі було добре. Зрештою, я не просив вашої доньки вaгiтніти. А коли вона це зробила, то нехай і розраховує на себе.

– Геть звідси! – не витерпів літній чоловік. – Я нікому не дам образити мою онуку. Ти змарнував життя моєї доньки. Через тебе вона залишилася сама, виховувала Женю.

– А я хіба не давав їй влаштувати своє життя? – дещо грубо мовив батько Миколи. – Треба було влаштовувати. До речі, я ж не винен, що ваша онука закохалася в мого сина.

– Моя онука – твоя донька, – застогнав дідусь. – А її обранець – її брат. Ох, за що мені усе це?!

Коли Женя усвідомила почуте, то вона також почала плакати. Як же так? За що? Чому саме в її житті так трапилося? Чому саме вона з Колею? Все це здавалося дівчині кадрами з кінофільму. Вона навіть вщипнула себе, подумавши, що все, що відбувається, ніщо інше, як сон. На жаль, не прокинулася. Це була гірка правда…

peredplata