Помер словолюб Георгій Шевченко

Чернівецька обласна організація Національної спілки письменників України з глибоким сумом сповіщає, що 11 лютого ц.р. на 83-му році життя і 60-му літературної та журналістської творчості на земних координатах «трудів і днів» зупинилося мозольне серце великого ратая-трударя із ниви Слова, а в небосягові відпалала і впала розсипом рясних частинок яскрава зоря українського письменника і журналіста Георгія Шевченка, котрий народився у с. Зелена Компаніївського району Кіровоградської області, одначе знадобився іншій Зеленій, – але вже етносу – на теренах Буковини.

Багатьом читачам запам’яталися суто домінантні літературні речі під назвами ошатних видань: поетичні «Моя магістраль», «Лелеча пам’ять», «Дивина молодого вина», «На чорнім базальті болю», з прозових – «Неприборканий вигнанець».

Нехай за «Лелечою пам’яттю» по синові ковильної Еллади-матері і синові неприборканого Степу-батька і поетові Букового краю залишиться й людська – свята, світла і тиха. У тій закутині-царині – в Годилова річищі вповненім, де мрійним леготом слугує премногість вінків перед образами пам’ятних знаків із очима, що – вікна од серця.

Спи спокійно, Поете! А душці твоїй там, де обрій і білі палати Царства Небесного, буде добре-добре.

Буковинська земля – лебединими крилами пуху і пера, а спомини і пам’ять – зі справжнім незабутнім колежанським пером за творчим столом.

Письменники Буковини висловлюють щирі співчуття засмученій родині і всім, хто знав Людину з великої літери.

 

Від імені колективу – Василь Джуран

peredplata