Чудеса зі світу спорту. Або як аматорський спорт може врятувати професійний в найнесподіваніший момент..

Сьогодні вночі у НХЛ сталося чергове дивне диво. У команди “Кароліна Хіррікейнз” були проблеми. Дуже серйозні проблеми. Вже до середини виїзного матчу проти “Торонто” гості втратили через травми двох основних воротарів – Петра Мразека и Джеймса Раймера. І більше в заявці голкіперів не було.

Дивне правило НХЛ дозволяло “Кароліні” виставити на гру “екстра-воротаря”, та хто ж ним стане?

Аж тут хтось раптом згадав про 42-річного водія льодового катка, що працює на хокейній арені в Торонто.

Цей мужик провів 8 матчів у воротарській формі в аматорській лізі Онтаріо, оце і все – далі він тільки водив льодову машину.

Але інших варіантів у “Кароліни” не було – і от на суворого, але ошелешеного місцевого комбайнера Девіда Ейрса гості з Кароліни надягають щитки, маску, дають ключку і кажуть “Та пропускай скільки хочеш. Розважся”.

Девід Ейрс розважатись відмовився. Вперше і востаннє в житті він вийшов на лід у найсильнішій лізі світу, тож тут не до розваг. У другому періоді він одразу пропустив дві шайби від “Торонто”, але… Оце і все.

Як далі не намагались профі з “Мейпл Лівс” пробити воротаря-аматора, нічого не виходило. Ейрс зробив 8 сейвів, його ситуативні одноклубники стали в захисті стіною, і самі при цьому забили розгубленим торонтянам шість шайб, довівши матч до перемоги 6:3.

Після фінальної сирени вся команда “Кароліни” кинулася обіймати чувака, котрого сьогодні побачила вперше в житті, і котрий, граючи проти своїх місцевих хокеїстів, вперше на професійному рівні, у свої 42 своєю мужністю і страшною мармизою зупинив і деморалізував купу гравців-мільйонерів, ставши справжнім героєм вечора. Чи це не сюжет для чергового “Дива на льоду”?

peredplata