У Чернівцях правоохоронці припинили діяльність підпільної зброярні.

Майстерню з виготовлення та переробки зброї облаштував у себе вдома місцевий житель. Під час обшуків поліція та СБУ вилучили відповідні інструменти й обладнання, а також зброю, запчастини до неї та набої.

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками територіальних підрозділів кіберполіції та Служби безпеки України задокументували протиправні дії 59-річного чернівчанина. Правоохоронці з’ясували, що чоловік виготовляв і переробляв зброю у підсобному приміщенні на території свого господарства.

Під час санкціонованого обшуку із залученням Слідчого управління, спецпідрозділу «КОРД», вибухотехнічної та кінологічної служб обласного управління Нацполіції, у порушника вилучено станки, інструменти, знаряддя для виготовлення та переробки зброї, а також предмети, схожі на зброю, запчастини до них і боєприпаси. Зокрема:

  • 7 пістолетів (у тому числі й невстановленого зразка);
  • 2 корпуси гвинтівок;
  • обріз рушниці невстановленого зразка;
  • комплектуючі до зброї різних видів;
  • набої різного калібру;
  • штик-ніж.

Усе вилучене направлено на експертизу. Наразі проводиться досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до вказаного злочину.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/zbroya/u-chernivczyax-pravooxoronczi-pripinili-diyalnist-pidpilnoji-zbroyarni/

peredplata