Готель “Черемош” – під інфекційну лікарню!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Мабуть, я не буду першим, хто озвучує подібну ідею. Але зовсім скоро креівництво Чернівців і області зіштовхнеться з проблемою ізольованих приміщень і боксів для лікування хворих на COVID-19.

Цими днями буковинське село Колінківці стало сумнозвісним на усю Україну. Bоно стало справжнім епіцентром розгулу коронавірусу і тому село майже повністю ізольоване від решти України. Звичайним мешканцям Колінківців виїжджати з села не можна. Усі дороги в село і, з села — заблоковані. Причина цього явища була давно передбачена — у Колінківці повернулись заробітчани з Італії, Польщі та інших звичних і “облюбованих” куточків Європи, де можна українцям заробити на хліб насущний і підтримати матеріально свої родини, які залишились на батьківщині. На Буковині і Галичині такий тренд триває щонайменше років десять.

Проблема, без перебільшень, дійсно серйозна. У Колінківцях проживає більше п’яти тисяч мешканців. Сільська лікарня невеличка і зовсім непридатна для лікування хворих від коронавірусу.

Не слід думати, що Колінківці є першим і останнм поселенням на Буковині, куди увірвалась лиха і безжалісна хвороба. Адже лише за офіційними даними встановлено понад 1500 жителів Чернівецької області, які повернулися з країн, де вирує ця інфекція… Кожна така особа потенційно може бути носієм інфекції.

Про це навіть публічно заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Тому, на мою скромну думку, керівництву області і Чернівців слід негайно подумати про створення потужного лікувального центру, який би спеціалізувався суто на лікуванні пацієнтів, уражених коронавірусом. Не варто мріяти, що у Чернівцях, як і у китайському Ухані наші будівельники протягом тижня зведуть і обладнають багатоповерхові і багатомісні лікарняні корпуси.Таких можливостей в Україні нема. А от переобладнати спорожнілий нині готель “Черемош” під лікарняні потреби цілком можливо. Готель має хорошу інфраструктуру: два широкі входи у будівлю з різних боків, кілька аварійних виходів, вантажні і пасажирські ліфти, підземні гаражі для реанімобілів, паркінг для службових автомобілів медперсоналу.

І головне — будівля готелю розташована не в центрі міста, а на околиці і віддалена від житлових масивів. Там хороші підїзні шляхи для будь-якого автомобільного і будівельного транспорту.

Що думаєте, земляки?

Світлина від Rostyslav Demchuk.

peredplata