У п’ятницю можна отримати особливе благословення Папи та повний відпуст

Слідкуйте за прямою трансляцією 27 березня о 19.00 год. Завтра, 27 березня, Папа уділить особливе благословення, яке зазвичай можна отримати на Різдво і Великдень.

Благословення «Urbi et Orbi» передбачає можливість повного відпусту.

Нагадаємо, 22 березня після полудневої молитви «Ангел Господній» Папа Франциск зробив два заклики, а саме усім християнам спільно виголосити «Отче наш» 25 березня опівдні, а також закликав до молебню, який він очолить у п’ятницю, 27 березня, о 18:00 год. римського часу (19.00 год. за київським часом).

Папа повідомив, що проведе богослужіння перед порожньою площею Святого Петра, і запросив усіх вірних налаштувати приймачі на трансляцію події. Папа Франциск пояснив, що відбудеться Літургія Слова, а також адорація і благословення Пресвятими Дарами. Папа також повідомив, що уділить особливе апостольське благословення «Urbi et Orbi» — «Місту і світу» — з можливістю отримати повний відпуст.

Хоча стандартні умови для отримання повного відпусту включають Таїнство Сповіді та Причастя, на час пандемії ці умови були змінені. Можливість повного відпусту вже кілька десятиліть поширюється на тих, хто стежить за подією наживо за допомогою радіо, телебачення чи інших засобів зв’язку. Тому майже кожен має змогу отримати благословення. Б

лагословення «Urbi et Orbi» зазвичай уділяється під час великих урочистостей — Різдва, Великодня, обрання нового папи як перше благословення для світу. Останнім часом Папа Франциск благословляє Пресвятими Дарами на завершення щоденних Мес у Будинку Святої Марти (теперішній резиденції папи), які під час пандемії проводяться в прямому ефірі.
Джерело: CREDO: https://credo.pro/2020/03/259966?_utl_t=fb&fbclid=IwAR3hX680EfVWzMCvs57tAQNzkUu8setg5gat7D4X-1hVsyscwi_QE507d5A

peredplata