Запалімо свічу скорботи.

КОСТЯНТИН КОСТЯНТИНОВИЧ САВЧЕНКО
(Сьогодні, 29 квітня 2020 року, по обіді відкрилися двері до Раю ветерану журналістики Буковини)

Навіки зупинилося серце доброї, мудрої Людини, повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Катерина Тищенко, батька трьох дітей і прекрасного дідуся та прадіда. До останнього свого подиху він займався звичною для себе за десятки літ роботою – готував черговий номер міської газети… Не встиг… Багато що не встиг… .

Публіцист. Редактор. Член Національної спілки журналістів України. Громадсько-політичний діяч. Народився 1 квітня 1946 року в м. Сокиряни Чернівецької області. У 1980 р. закінчив Вищу партійну школу в Києві..
Працював робітником, коректором районної газети «Дністрові зорі», лінотипістом, директором районної друкарні, кореспондентом-організатором районного радіо у Сокирянах, відповідальним секретарем, редактором районної газети «Дністрові зорі». Обирався заступником голови Сокирянської районної ради. Впродовж багатьох років редагував міську газету «Сокиряни – сім днів».
Костянтин Савченко – автор ряду публікацій у журналі «Поліграфія», історико-краєзнавчих есе, дослідження «Етапи нашого становлення» – з історії Сокирянської районної газети «Дністров зорі», про подружжя Івана Серебрянського та Лариси Мафтуляк – активних членів української діаспори на Сахаліні…
Нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради Української РСР (1990).

Юхим Гусар

peredplata