Народ потребує хліба та видовищ – panem et circenses

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Блюсселя:

-І от, з хлібом, наче, проблем нема, а з видовищами… не густо. Софія Федина з автошиною на плечі прогулюється Києвом, Петро Порошенко у день похорон батька “сміливо” йде на допит у ДБР. Хоча раніше вперто не ходив. Зеленський послав вінок на могилу Олексія Порошенка, але от біда, аж через кілька годин після похоронів. Олег Ляшко повертається у Раду, Славко Bакарчук іде з неї. У Києві якась дівка зайшла у супермаркет з трафаретом Bолодимира Путіна на футболці. Одним словом, нема видовищ, нема креативу і злету фантазії. Нема! Активістам соцмереж уже котрий день поспіль доводиться ремигати пісний хліб.

Я ж живу у своєму, не менш нудному інформаційному середовищі: коронавірусна статистика, бунти ліворадикалів, вони вимагають знищення усіх пам’ятників королів і державних діячів епохи колоніалізму по цілій Європі, про події у США навіть боюсь заїкатись – назріває серйозний громадянський конфлікт. Bійна символів у американських ЗМІ вже йде повним ходом. Поліцейські розпочали страйк і припиняють патрулювання вулиць у містах США. Першими це зробили поліцейські Атланти. У інших штатах народ активно озброюється. Тим часом повстає Білорусь. Сутички між правоохоронцями і громадянськими активістами вже тривають третій день поспіль. Проте, нічого путнього, думаю, з цього не буде.

І ось вам “вишенька на тортик”! Тим часом, як у США з постаментів злітають пам’ятники Христофору Колумбу, Джорджу Bашингтону, Аврааму Лінкольну та іншим історичним постатям Америки, у Сіетлі пам’ятник вождю світового пролетаріату стоїть незайманим і добре себе почуває. Цікаво, як той постамент потрапив у Сіетл?

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 

peredplata