Доступ домогосподарств Чернівецької області до мережі Інтернет

Послугами Інтернету у 2019р. користувалось майже три чверті населення Чернівецької області (72% від загальної кількості населення).

Більшість буковинців-користувачів Інтернету (81%) використовувала його не менше, ніж раз на день, майже кожний шостий мешканець (17%) – не менше, ніж раз на тиждень, але не кожен день. Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

Майже всі користувались мережею Інтернет вдома (92% від кількості населення, яке повідомило, що користувалось послугами Інтернету), кожний другий буковинець (61%) – у будь-якому місці через мобільний телефон, кожний п’ятий – за місцем навчання (21%) та на роботі (20%).

Майже дві третини населення Буковини використовувало Інтернет з метою спілкування (хобі) (60%) та для телефонних переговорів (59%), майже половина (49%) – для скачування фільмів, зображень, музики; перегляду фільмів чи відео тощо.

Мережу Інтернет для гри у відео- чи комп’ютерні ігри або їх скачування використовувало більше третини населення (39%), майже третина – для пошуку інформації (32%) та для навчання й освіти (31%).

Доступ до послуг Інтернету вдома мають більше двох третин домогосподарств області (69% від загальної кількості домогосподарств).

Разом з тим, кожний дев’ятий мешканець Буковини у віці 5 років і старше не мав можливості користуватися послугами Інтернету. Половина з них (50%) повідомила, що не потребувала послуг Інтернету та майже половина (45%) – про відсутність впевненості, знань чи навичок для його використання.

 

peredplata