На Буковині 6 сіл взимку можуть залишитися без газу: немає грошей на відновлення газопроводу

Газопровід Джурів-Банилів пошкодив літній паводок. На його відновлення потрібно 9 мільйонів гривень.

Через відсутність фінансування АТ «Чернівцігаз» не може приступити до відновлення газопроводу Джурів-Банилів. Без газопостачання в осінньо-зимовий період можуть залишитися майже 3 тисячі споживачів газу. Про це повідомляють у пресслужбі газової компанії, пише ІА АСС.

Наразі компанія завершила всі роботи з демонтажу ушкодженої ділянки газопроводу високого тиску Джурів-Банилів. До червня через газопровід надходило блакитне паливо до 2688 споживачів газу в 6 населених пунктах Вижницького району: Банилів, Слобода Банилів, Коритне, Замостя, Бережонка, Бережниця.

Наразі, жителям сіл газ розподіляється через тимчасовий газопровід з боку м. Вашківці. Цей газопровід може забезпечити споживачів газом виключно в теплі місяці року. З настанням холодів, його пропускної спроможності не вистачить для забезпечення розподілу достатньої кількості природного газу. 

Однак, через відсутність державного фінансування, компанія не може приступити до виконання робіт з відновлення газопроводу-переходу Джурів-Банилів. Як повідомляють в АТ «Чернівцігаз», пошкоджений газопровід знаходиться у державній власності, а для його відновлення необхідно майже 9 мільйонів гривень.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/na-bukovini-6-sil-vzimku-mozhut-zalishitisya-bez-gazu-nemae-groshey-na-vidnovlennya-gazoprovodu-64085?fbclid=IwAR3fQ5Vcetr8KRzp3ai9GqYAgeV8qY1uzevl0jreP_2BpB1soy_7GhZKHMs. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata