Кінець локдауну: які школи в Чернівцях вийдуть на очне навчання з 25 січня.

Завтра, 25 січня у школах Чернівців відновиться навчання після січневого локдауну.

Як повідомила кореспондентці molbuk.ua в.о. керівника управління освіти Чернівців Ірина Застанкевич, учні молодшої школи навчатимуться за змішаною формою навчання, якщо їх у класі буде більше 30, або ж ходитимуть до школи щодня, якщо кількість учнів у класі не перевищуватиме 30-ти (в одній групі має бути не більше 20-ти учнів).

 

Очне навчання завтра відновиться в закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів. Заклади, у яких кількість дітей за списками менше 30,
вийдуть на очне навчання. Тобто, будуть навчатися кожного дня. Якщо у закладах загальної середньої освіти кількість учнів 1-4 класів за списками перевищує 30, то вони на змішаній формі навчання, тобто через день.

Окрім того, влада Чернівців вирішила відновити навчання у школах для учнів 9, 10, 11 класів. З понеділка вони вчитимуться щодня на очній формі.

Водночас міська влада рекомендує учням середніх класів ще тиждень повчитись у режимі дистанційного навчання.

“Якщо заклади вирішать на своїх педрадах і затвердять своїми наказами, що будуть виходити інакше – до прикладу, і середня школа вийде на змішану форму, – це їхнє рішення, вони мають на це право. Якщо класи дуже великі, то через день, а якщо до 30 учнів – то нехай ходять кожного дня. Тобто остаточне рішення буде за закладами”, – повідомила Застанкевич.

peredplata