НА КОРДОНІ ЗАТРИМАЛИ “ІТАЛІЙСЬКИЙ БУС” З ПОСИЛКАМИ НА ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ: ТОВАР ВИЛУЧИЛИ.

Під час проходження митно-прикордонного контролю на українсько-угорському кордоні був затриманий 41-річний водій мікроавтобусу «Мерседес-Бенц».

Чоловік перевозив посилки з італійського міста Мілан в Україну. Про це повідомляють у прес-службі Закарпатської митниці, передає “Це моя Україна“.

Зазначається, що водій мікроавтобусу задекларував, що перевозить вживаний одяг та взуття на 20 місць вагою понад 700 кг. Утім, під час перевірки салону та багажного відділення транспортного засобу, крім заявлених речей, інспектори митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби виявили не вказаний у декларації та не заявлений при усному опитуванні новенький товар іноземного виробництва.

Чоловік перевозив одяг відомих італійських брендів Серед товару – 7 шт парфумів «CONFETTO» торговельної марки «PRO FVMVM ROMA», «VIC TRIX» марки «PRO FVMVM ROMA», «AMBRA AVREA», марки «PRO FVMVM ROMA», «ANTICO CARVSO» марки «PRO FVMVM ROMA» «PATCH OVLY» марки «PRO FVMVM ROMA» італійського виробництва та 56 одиниць новенького одягу для жінок і чоловіків від “BOGLIOLI MILANO”, «BALMAIN Paris», «Marella EMME» та ін.

До слова, в інтернет мережі ціна, до прикладу, одних парфумів вказаної марки – 186 євро, тож ввезених 7 штук сягає понад 1300 євро. А от чоловічий піджак від «BOGLIOLI MILANO» коштує понад 1 тисячу євро, а їх виявилося аж 4 шт, що відповідно – 4 тисячі євро. Ціна однієї чоловічої футболки від «BALMAIN Paris» – 275 євро, а їх було 15 штук, відповідно сума – понад 4 тисячі євро.

Вартість одного жіночого купальника від «BALMAIN Paris» – 420 євро, а їх завозилося 22 штуки, що становить понад 9 тисяч євро. Отже, якщо порахувати суму лише частини товару, то вона сягає понад 18 тисяч євро. А товар на цю суму вже підлягає декларуванню.

Як правило, перевізники не визнають незадекларований товар своєю власністю, як і в цьому випадку. Водій зізнався, що перевозив товар на прохання малознайомої жінки з Мілану в Чернівці. Таким чином, не заявивши за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню, відносно водія складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України.

Наразі вилучений товар на склад митниці потребує додаткової оцінки спеціаліста-експерта.

повний текст читайте тут: https://news.ivano-frankivsk.ua/news/114899?fbclid=IwAR3ONJg-gtIs6-NwbXgJg3_TijojbB2mKW7b5ltLPXEOjgO4ucNgT9V1XU0

peredplata