У вишах Буковини розпочалася вступна кампанія: на які спеціальності ажіотаж

 
У середу, 14 липня, у вишах Буковини розпочалася вступна кампанія для абітурієнтів на ступінь бакалавра, які мають повну загальну середню освіту.

Протягом 14 липня станом на 15.00 в ЧНУ подали загалом 2309 заяв на вступ, розповіли molbuk.ua у приймальній комісії ЧНУ.

Найбільш популярні спеціальності за результатами першого дня – комп’ютерні науки та архітектура.

“Приймаємо заяви та документи. Спочатку вступники обов’язково реєструють електронні кабінети, подають електронні заяви, а вже потім приносять оригінали. Оригінали не приймуть без електронної заявки. Оригінали можна приносити в той же день. Втім, якщо ви подаєте електронні заявки на декілька факультетів та спеціальностей, вам краще почекати рейтингових списків і після того вже приносити оригінали документів”, – радять у приймальній комісії ЧНУ.

Якщо претендувати на місця за держзамовленням, то можна подавати заяви одночасно на 5 спеціальностей у різні виші. А на контракт – аж на 30 спеціальностей.

До 23 липня вступникам потрібно зареєструвати ці електронні документи і подати заявки. 23 липня о 18.00 закривається база.

Терміни оприлюднення рейтингових списків за результатами ЗНО, вступних іспитів, творчих конкурсів – не пізніше 28-го липня за держзамовленням. На контракт – до 10 серпня.

Терміни подачі документів у БДМУ:

Прийом заяв та документів від вступників для здобуття ступеня магістра, бакалавра та молодшого бакалавра на основі повної загальної середньої освіти розпочався 14 липня. Заяви подаються тільки в електронній формі, за винятком осіб, які мають право на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів, зарахування за співбесідою тощо (заяви у паперовій формі).

Термін прийому заяв для осіб, які вступають за результатами ЗНО, завершується 23 липня о 18.00. Не пізніше 28 липня до 12:00 – формування рейтингових списків на основі ЗНО та вступних іспитів (в т.ч. квоти 1, 3, 4), надання рекомендацій до зарахування.

До 2 серпня – надання оригіналів документів для навчання за державним замовленням. 9 серпня – зарахування на навчання за державним замовленням.

10 серпня – надання рекомендацій та оприлюднення списку рекомендованих на навчання за контрактом.

Не пізніше 20 серпня – зарахування контрактників.

Однією з найпопулярніших спеціальностей серед вступників наразі є “медицина”.

peredplata