Скільки призових отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді-2020.

 
 

Суспільне Спорт уточнило інформацію в Міністерстві молоді та спорту.

Збірна України у складі 157 спортсменів змагатиметься на Олімпійських Іграх у Токіо. Це найменша делегація спортсменів за всю історію виступів України на Олімпіаді.

Частина українських зірок, які б претендували на олімпійські нагороди, не виступить на Іграх у Токіо. Серед них – олімпійський чемпіон Олег Верняєв, якого дискваліфікували за допінг на чотири роки.

Решта ж українських спортсменів боротимуться за олімпійські нагороди. За їх здобуття олімпійцям будуть передбачені призові з українського бюджету.

Суспільне Спорт звернулося у Міністерство молоді та спорту з запитанням щодо суми призових для медалістів Олімпіади-2020.

У порівнянні з Олімпіадою-2016, яка відбулася у Ріо-де-Жанейро, сума призових залишилася незмінною в доларах. За виграну золоту нагороду спортсмен отримає суму 125 тисяч доларів. Така ж суму отримували і на двох останніх Зимових Олімпіадах – у 2014 та 2018 роках.

Однак якщо переводити призові у гривні, сума зросла, оскільки змінився курс гривні до долара: 25.1 – у серпні 2016 року, 27.2 – у липні 2021 року.

Призові за виграні медалі на Олімпіаді-2020

  • “золото” – 125 тисяч доларів (3.3 млн грн)
  • “срібло” – 80 тисяч доларів (2.2 млн грн)
  • “бронза” – 55 тисяч доларів (1.5 млн грн)

Аналітична компанія Gracenote, яка займається прогнозуванням медального заліку Олімпійських ігор, за 100 днів до Олімпіади прогнозувала для України 21 нагороду.

На Олімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро збірна України здобула 11 медалей: дві “золоті”, п’ять “срібних” та чотири “бронзові”. Відповідно, сума призових, виплачених українським спортсменам, склала 870 тисяч євро.

Хто із українських зірок пропустить Олімпіаду-2020 та чому

Що відомо

  • Найбільшу кількість золотих нагород Україна здобула на першій для себе Олімпіаді – у 1996 році (дев’ять).
  • Рекордними для України за кількістю медалей стали Олімпійські Ігри в Пекіні (2008 рік). Тоді українці здобули 27 медалей: сім – золотих, п’ять – срібних та 15 бронзових медалей.
  • Олімпіада-2016 стала для України антирекордною за кількістю медалей. До цього українці жодного разу не завершували виступи на Олімпійських Іграх з показником менше, ніж у 20 медалей.

peredplata