«На Буковині є покращення»: Ляшко розповів, які області не потребують суворого карантину.

В Україні не всі області потребують введення локдауну через коронавірус. У деяких областях фіксують покращення ситуації, оскільки вони посилили карантин раніше. 

Про це заявив головний санітарний лікар України Ляшко в ефірі програми “Мокрик по живому” на Hromadske.

За його словами, Івано-Франківська та Закарпатська області ввели суворі обмеження значно раніше, що допомогло їм стабілізувати ситуацію. Також покращення нині є у Чернівцях та Житомирській області, де також оперативно посилили карантин. Статистика покращується в Києві.

“Для Івано-Франківської області запізно, бо вони зробили це раніше. Така сама ситуація в Закарпатській області”, – висловився Ляшко.

Заступник голови МОЗ додав, що наразі також не потребують локдауну Херсонська, Кіровоградська, Черкаська області.

Водночас, в інтерв’ю виданню Hromadske Ляшко сказав, що у Житомирській області фіксують зростання хворих і туди поїде перевірка.

“Давайте не нехтувати карантинними заходами і ми побачимо результат. Він вже є в Івано-Франківській області, на Закарпатті, у Чернівецькій області вже стабілізувалася ситуація. У Житомирській області фіксуємо зростання, тому ми сформували комісію, яка поїде туди на перевірку. Київ також показує стабілізацію”, – сказав він.

Ситуація з коронавірусом у Чернівецькій області: що відомо

На Буковині різко впала добова кількість зараження коронавірусом. Так, учора медики зафіксували 211 нових випадків хвороби. Загалом на Буковині від початку пандемії зафіксовано 69844 випадки коронавірусу. Серед них 49629 людей одужали, а 1360 – померли.

peredplata