Медикам Чернівців, які перехворіли COVID-19, виплатять гроші

За відповідний проєкт рішення в цілому проголосували 29 присутніх у сесійній залі депутатів. 

Депутати Чернівецької міської ради підтримали зміни до програми «Захист», якими передбачили виділення з міського бюджету двох мільйонів гривень для доплат медикам, які інфікувалися COVID-19 під час надання медичної допомоги. Про це повідомляє кореспондент ІА АСС.

«Є зауваження комісії з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції.

В додатку абзац один пункту 30-го викласти в наступній редакції: “Надання грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які розташовані на території Чернівецької міської територіальної громади, у яких підтверджено захворювання на COVID-19, що інфіковані під час виконання своїх професійних обов’язків», – оголосила під час обговорення цього питання доповідачка, директор департаменту праці і соціальної політики Чернівецької міської ради Людмила Березовська. 

За відповідне зауваження комісії проголосувало 24 депутати, що складає більшість від складу ради.

За важкий перебіг хвороби – 20 тисяч гривень

Водночас, депутати міськради від партій «Рідне місто» Володимир Бешлей та «Команда Михайлішина» Віталій Михайлішин запропонували передбачити у міському бюджеті ще 10 мільйонів гривень для мешканців Чернівців, які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку із захворюванням на коронавірус. Проте, їхні пропозиції не набирали необхідної кількості голосів депутатів.

Потім головуючий на засіданні сесії міський голова Роман Клічук поставив на голосування проєкт рішення із проголосованими правками в цілому. Його підтримали 29 депутатів, що складає більшість зі складу ради.

Таким чином, відповідно до прийнятого рішення працівникам розташованих на території Чернівців медичних закладів будуть виплачувати по 20 тисяч гривень у разі важкого перебігу COVID-19 та по 10 тисяч гривень у разі середнього перебігу захворювання. Допомога надається особам незалежно від місця реєстрації їх проживання.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/medikam-chernivciv-yaki-perehvorili-covid-19-viplatyat-groshi-70897. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata