Штрафи для п’яних водіїв зросли

Штрафи для п’яних водіїв зрослиВ
ерховна Рада посилила відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп\’яніння.

За відповідний закон проголосувало 260 нардепів при 226 мінімально необхідних, повідомляють Українські Новини.

Закон передбачає, що за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\’яніння або під впливом лікарських препаратів встановлено штраф від 6800 до 7 650 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до чотирьох років.

Згідно з чинним законодавством, такий штраф становить 2 550-3 400 грн. або ж передбачено позбавлення права водіння транспортними засобами на строк від одного до двох років.

Новий закон передбачає, що повторне протягом року вчинення будь-якого із згаданих порушень тягне позбавлення водіїв права керування транспортними засобами на строк від чотирьох до п\’яти років з оплатним вилученням транспортного засобу.

Можливий також адміністративний арешт на строк від десяти до п\’ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу, а щодо інших осіб – передбачається штраф від 8500 до 11 900 гривень з оплатним вилученням транспортного засобу.

Також закон доповнює Кримінальний кодекс новою статтею.

Вона передбачає, що умисне невиконання особою судового рішення про позбавлення права керування транспортними засобами за керування транспортом особами в стані сп\’яніння або під впливом лікарських препаратів карається штрафом від 11 900 до 17 000 гривень або арештом до шести місяців.

peredplata