На столичному ринку пʼяні екс-майданівці збували гуманітарну тушонку для солдат

На столичному ринку пʼяні екс-майданівці збували гуманітарну тушонку для солдатКонсерви, які лишилися після Майдану і мали би бути відправлені в зону АТО, – з\’явилися на Святошинському столичному ринку. Продавчині самі затримали кількох перекупників, які називались майданівцями й тихцем продавали консерви. Самі пояснюють, що, нібито, це гуманітарна допомога для солдатів Луганщини, ті, мовляв, попросили продати харчі та купити замість них цигарки

На Святошинському ринку столиці продавчині затримали двох чоловіків та жінок, які з рук продавали яловичину по десять гривень за банку, а така сама в магазині коштує 23. Жінки кажуть, що їх обурило те, що люди, які представлялися майданівцями, не приховували, що перепродують гуманітарну допомогу.

Торговці яловичиною запевняли, що представляють 28 сотню. Були напідпитку. За словами місцевих продавчинь, свій товар майданвці збували ящиками.

Затримати їх допомогла самооборона Святошинського району. З усіх чотирьох спекулянтів, документ, що засвідчує особу, мав лише один, та й то – військовий квиток. Заступник керівника тилу батальону \”Самооборона\” Руслан Бойко розповів, що затримані, справді, раніше були в сотні, але нині живуть у центрі столиці самі по собі, не входячи до складу батальйону.

У міліції складу злочину не побачили, бо заяви про крадіжку від потерпілих немає. За свідченнями, які надали затримані, слідчі встановили: тушонка – власність продавців, а отже, вилучений товар їм повернули на зберігання. Не покарали спекулянтів і адмінштрафом за стихійну торгівлю.

Тим часом, історія з тушонкою набула продовження. Наступного дня після інциденту на ринок навідалися побратими затриманих: вони погрожували пильним продавчиням і пообіцяли спалити робочі місця.

Джерело

peredplata