Екс-голову Чернівецької ОДА Філіпчука помилувано

7 квітня Янукович підписав Указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього Міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

Нагадаємо, 5 квітня 2012 року був засуджений до 3 років позбавлення волі за перевищення влади і службових повноважень під час укладення з юридичною фірмою Astapov Lawyers угоди про надання Мінприроди консультацій під час розгляду спору в міжнародних юридичних інститутах з приводу розірвання угоди, укладеної між урядом і компанією Vanco International ltd. про розробку шельфу Чорного моря. Цим же вироком суду Філіпчука було позбавлено права займати посади в органах державної влади, пов\’язані з організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими обов\’язками строком на 3 роки, а також позбавлено 1 рангу державного службовця. Крім того, суд задовольнив цивільний позов Мінприроди та постановив стягнути з Філіпчука на користь держави близько 1,5 мільйона гривень заподіяних збитків.

20 червня з\’явилась інформація про те, що Філіпчук відшкодував державі близько 1,4 мільйона гривень матеріального збитку. 21 червня апеляційний суд замінив призначене йому покарання у вигляді 3 років реального позбавлення волі на 2 роки в\’язниці умовно (Вікіпедія)

Також, ми вже повідомляли, що 5 квітня екс-міністр навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, який був умовно засуджений на 2 роки, попросив президента України Віктора Януковича про помилування.

peredplata