Янукович помилував Луценка. Той уже на волі і, можливо, виступатиме на мітингу сьогодніОНОВЛЮЄТЬСЯ

Янукович помилував Луценка. Той уже на волі і, можливо, виступатиме на мітингу сьогодніОНОВЛЮЄТЬСЯПрезидент України Віктор Янукович підписав Указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та колишнього Міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

Відповідні пропозиції Главі держави внесла Комісія при Президентові України у питаннях помилування.

Як відомо, за ініціативою Президента в Україні відбувається реформування кримінального та кримінально-процесуального законодавства, спрямоване на гуманізацію правових норм та зменшення кількості осіб, що утримуються під вартою.

Нагадаємо, що з проханням про помилування Юрія Луценка до Президента України звернулася Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Також щодо помилування колишнього Міністра внутрішніх справ до Глави держави звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.

Це звернення Наглядової місії Європейського парламенту до Президента підтримала дружина Юрія Луценка – Ірина Луценко. «Щиро вдячна президенту Коксу та президенту Кваснєвському, та підтримую їх у гуманітарній місії відносно мого чоловіка», – зазначила вона.

До Президента України також надійшло звернення Георгія Філіпчука з проханням про його помилування.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Також, як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, 7 квітня п.р. Президент України В.Ф. Янукович підписав Указ \”Про помилування\” №197/2013 відносно 6 засуджених, з яких 4 – знаходяться в місцях позбавлення волі.

В числі помилуваних екс-міністр МВС Юрій Луценко (відбував покарання в Менській виправній колонії (№91) з 31 серпня 2012 року) та екс-міністр екології та навколишнього середовища Георгій Філіпчук (знаходився на обліку в кримінально-виконавчій інспекції Дніпровського району м. Києва з 21 червня 2012 року).

Сьогодні зазначений Указ було виконано в повному обсязі, всіх засуджених звільнено від відбування покарання, проведені необхідні розрахунки, роз’яснено права та надана необхідна всебічна допомога.

Як повідомляє УНІАН, Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Луценко виїхала за чоловіком до Менської колонії, що на Чернігівщині.

Як повідомляє Українська правда, Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виїхав із Менської колонії й може взяти участь у мітингу опозиції.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook нардеп від \”Батьківщини\” Олександр Бригинець.

\”Луценко вже виїхав з колонії і на усіх парах мчиться в Київ\”, – написав він.

\”Висока ймовірність, що Луценко ще сьогодні встигне виступити на мітингу біля Т.Шевченка, який опозиція збирає о 14.00\”, – додав він.

peredplata