Переоцінка всіх цінностей

Переоцінка всіх цінностейВсе що було досі – не має значення. Не мають значення закони, які ухвалюються в парламенті і сам парламент.

Не мають значення громадяни з їх розмаїтим громадянським суспільством, дискусіями і проектами. І електоральним планктоном, який вічно чекає, що за нього хтось все вирішить.

Не мають значення ОО, УДАР і Свобода, з їх правильними переконаннями, сварками, добрими і егоїстичними намірами. І вічною грою по правилах з тими, хто вічно ці правила міняє.

Не має значення і КПУ, яка здатна експлуатувати ностальгію за втраченим соціалістичним \”раєм\”, лише доти, доки існують партії.

І Партія регіонів з її зав\’язкою на Президента теж не має значення.

Не мають значення малий і середній бізнес і олігархи.

Навіть, політв\’язні і угода з ЄС не бентежать так гостро як колись.

Що МАЄ ЗНАЧЕННЯ, то це референдум, який скоро все це помножить на нуль. І створить нове дивне суспільство. Де не буде ні парламенту, ні партій, не буде вільного підприємництва і олігархів, з їх заводами, телеканалами, літаками і фракціями. Буде \”президент\”, який командуватиме 300-ма грошовим мішечками (навіть, не мішками). І будуть кріпаки, яких годуватимуть крихтами з межигірського столу.

Ми жили при комунізмі, жили при транзитній демократії. Тепер будемо жити при автократичній монархії, про яку читали в книжках та чули в новинах про далекі країни.

Хто готовий?

Сергій Таран
Політолог, співзасновник та голова Правління Центру соціологічних та політологічних досліджень \”Соціовимір\”, директор Міжнародного інституту демократій (Україна)

peredplata