Бойовикам дали втекти зі Слов\’янска, щоб не було втрат, інші деморалізовані

Бойовикам дали втекти зі Слов'янска, щоб не було втрат, інші деморалізованіБойовики тікають зі Слов\’янська лісами та полями, їм дозволяють вийти, щоб не постраждало мирне населення.

Про це \”Українській правді\” розповів секретар РНБО Андрій Парубій, відповідаючи на питання, чому бойовиків випускають зі Слов\’янська, адже місто взято у кільце.

\”Терористи панічно тікають: через поля, вздовж дороги\”, – сказав він.

\”Те, що українські військові змусили тікати бойовиків є позитивним, бо це дозволяє мінімізувати кількість жертв з боку цивільного населення. Їм дають вийти за межі міста і зустрічають вогнем на блокпостах\”, – наголосив він.

\”В тому є суть нашої тактики – їх вибивати їх з міста, щоб мирні люди не постраждали\”, – додав Парубій.

Водночас начальник штабу 2-го батальйону Нацгвардії Андрій Івченко повідомив \”Українській правді\”, що під виглядом мирних жителів бойовики будуть намагатися прорватися з міста.

\”Я з розвідкою пройшов практично до центру міста. Ми зняли російський триколор з центральної барикади Слов\’янська і підняли наш український прапор з написом другий батальйон\”

\”Барикади кинуті, ті нібито захисники деморалізовані, вони в паніці і не знають, що їм робити\”, – зазначив він.

Звичайні мешканці зустрічали нас добре, останній час ми надаємо їм гуманітарну допомогу, ми ділимось своєю їжею з мирними жителями, бо в них немає ні їжі ні грошей. А там і діти і літні люди. Наші медики допомагають їм\”, – сказав він.

За іномарцією силовиків, по місту розставлені розтяжки

Як відомо, Слов\’янськ можна було вважати оплотом сепаратистів, яким по суті керував полковник ГРУ Росії Ігор Стрілков/Гіркин.

Українська правда

peredplata