В газопостачальній організації в Чернівцях привласнювали грошові кошти

Прокуратура м.Чернівців порушила кримінальну справу відносно службових осіб газопостачальної організації області за фактом зловживання своїм службовим становищем, привласнення грошових коштів та вчинення службового підроблення за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.191, ч.2 ст.364-1, ч.2 ст.366 КК України.

Встановлено, що вказані особи протягом 2009-2011 років незаконно отримали з каси підприємства кошти – а саме 120 тис. грн., які використали на власні потреби.

– З метою приховання злочинних дій вони склали завідомо неправдиві документи про те, що дані кошти нібито витратили на потреби підприємства, – розповідає начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Чернівецької області Євген ІСАР. – Досудове слідство у справі триває. Загалом же, за результатами правозахисної діяльності у сфері паливно-енергетичного комплексу у 2012 році порушено одну кримінальну справу, внесено 16 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб, підприємств та установ, відшкодовано 8,8 млн. грн. Органами прокуратури області перевірки щодо додержання вимог законодавства у сфері паливно-енергетичного комплексу продовжуються. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata