Втрата. Помер колишній головний лікар Чернівецької лікарні швидкої допомоги Віыктор Халатурник

Втрата. Помер колишній головний лікар Чернівецької лікарні швидкої допомоги Віыктор ХалатурникСьогодні вночі у Хмельницькому онкодиспансері помер колишній головний лікар обласної лікарні швидкої медичної допомоги, що по вулиці Фастівській у Чернівцях, Віктор Васильович Халатурник.

Покійний народився 17 жовтня 1956 року в селі Вікно Заставнівського району. Закінчив Чернівецький медінститут, працював рентгенологом і заступником головного лікаря Кіцманської центральної райлікарні, головним лікарем Заставнівської ЦРЛ. А з 2004 року Віктор Халатурник очолив обласну лікарню швидкої медичної допомоги.

Де б не працював, завжди був чуйним і уважним до хворих, опікувався проблемами колективу. Чимало зробив Віктор Васильович для поліпшення побутових умов лікарні, розпочав реконструкцію відділень. Мабуть, працював би і далі, якби у листопаді 2011 року стосовно нього не була б порушена прокуратурою кримінальна справа за двома статтями.

Головного лікаря звинуватили у зловживанні службовим становищем – придбав продуктів без тендерних процедур та виявили декілька банок простроченої томатної пасти та декілька кілограмів зерна. Всього нарахували збитків на 450 тисяч гривень. Випустили під заставу: вліз у борги, допомогли друзі та родичі. Після цього тяжко захворів, хоча й до цього мав неміцне здоров’я.

Психологічний удар, бо вважав, що його усунули з посади безпідставно, бо “так комусь було потрібно”, підкосив Віктора Васильовича настільки, що він зліг у лікарню з цілим оберемком недуг. А недавно у нього виявили й онкозахворювання. Поїхав оперуватися до свого однокурсника у Хмельницький.

Перша операція відбулася 27 листопада – саме в цей день мало відбутися й чергове судове засідання по його кримінальній справі. Оперативне медичне втручання виявилося успішним. Однак повторна операція стала для Віктора Халатурника останньою – він не вийшов з наркозу. Похоронять Віктора Васильовича Халатурника у п’ятницю, 7 грудня, у Кіцмані, де він і мешкав з сім’єю.

Джерело та світлина Молодий буковинець

Нагадаємо, що \”Час\” писав про те, що Халатурника зняли, аби поставити Грушка на його посаду.

Редакція висловлює щирі співчуття родині та близьким пана Халатурника. Хай його душа спочиває з миром. А ті, хто довів його до смерті, хай на них зійде кара Божа. Від неї не врятують ні партійна приналежність, ні гроші, ні зв\”язки.

peredplata