Нардеп з Буковини Бурбак контролюватиме персональне голосування в парламенті

Нардеп з Буковини Бурбак контролюватиме персональне голосування в парламентіУ Верховній Раді України, починаючи з сьогоднішнього дня, працює група спостерігачів з контролю за індивідуальним голосуванням народних депутатів. Про це розповів на брифінгу народний депутат Андрій Шевченко, таку групу створено за дорученням фракції «Батьківщина».

Як повідомляє прес-служба партії, ці спостерігачі працюють у ложі преси та здійснюють фото- та відеофіксацію голосування.

«Як тільки вони бачать ознаки неперсонального голосування – одразу повідомляють про це народним депутатам, які знаходяться у залі», – сказав Шевченко.

Зокрема він зазначив, що завдяки роботі спостерігачів від опозиції – вдалося двічі добитися переголосування у зв’язку з тим, що представники провладної більшості голосували не своїми картками.

Також він повідомив, що окрім спостерігачів від «Батьківщини», за індивідуальним голосування також слідкують представники руху «Чесно».

Окрім того, Шевченко звернувся до журналістів з проханням також долучитися до цього процесу.

«Сьогодні в об’єктивах ваших камер твориться історія України. Відстоїмо персональне голосування – відстоїмо парламентаризм і, Дасть Бог, почнемо наводити порядок в Україні», – наголосив Шевченко.

У свою чергу інший народний депутат Михайло Хміль повідомив, що фракція «Батьківщина», з метою забезпечення контролю за особистим голосуванням, ухвалила рішення створити спеціальну групу з числа народних депутатів, яка слідкуватиме за особистим голосуванням у сесійній залі. Координацію такої робочої групи покладено на народних депутатів: Андрія Шевченка, Михайла Хміля та Максима Бурбака.

Окрім того, Максим Бурбак також підкреслив, що підсумовуючи сьогоднішній день, можна констатувати, що у влади немає більшості у Верховній Раді.

peredplata