Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру певний, що регламент – це не головне

Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру певний, що регламент - це не головне15 березня, як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ради, відбулась прес-конференція голови обласної ради Михайла Гайничеру за підсумками 3-го пленарного засідання 14-ї та 15-ї сесій обласної ради. Голова обласної ради поінформував журналістів по актуальні питання, розглянуті у сесійній залі.

Йшлось, зокрема, про Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2013 рік, про реорганізацію комунальної медичної установи \”Міська станція швидкої медичної допомоги\” шляхом приєднання до обласної комунальної установи \”Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф\”, про затвердження Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2013-2014 роки. Як зазначив Михайло Гайничеру, попереднє обговорення питань порядку денного сесії на засіданні колегії та на погоджувальній раді керівників фракцій обласної ради сприяло конструктивній роботі у сесійній залі та вирішенню багатьох нагальних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад області. Він зупинився також на змінах до Регламенту обласної ради, які були внесені на 15-й сесії, та наголосив на тому, що необхідні для ефективної роботи обласної ради зміни будуть вноситись і надалі.

Відповідаючи на запитання журналістів, Михайло Гайничеру зауважив, що дотримання регламенту є, безперечно, важливою умовою забезпечення роботи обласної ради, але не є основною метою проведення сесійних засідань, які скликаються для прийняття необхідних громаді рішень. «Мені імпонує, що багато уваги приділяється дотриманню регламенту обласної ради, але було б також приємно, якби не менше уваги приділялось прийнятим рішенням. Є чимало аспектів, які могли б сприяти покращенню їх виконання». Керівник крайового парламенту висловився щодо прийнятої на сесії Комплексної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки та необхідності заслуховування звіту про її виконання за попередні роки, повідомив про джерела фінансування та виконання Програми енергоефективності, енергозбереження та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів Чернівецької області на 2011-2015 роки.

Він також повідомив про можливість остаточного вирішення питання реорганізації підприємств книжкової торгівлі, якому сприятиме оголошений конкурс на визначення кандидатури на посаду генерального директора обласного комунального підприємства «Буковинська книга». Михайло Гайничеру запевнив, що немає жодних застережень щодо кандидатури, і на цю посаду може претендувати також один із директорів реорганізованих книгарень. Якщо його підтримає громадськість, то на цієї думки дослухається і профільна постійна комісія, і депутати обласної ради.

Голова обласної ради відповів на запитання щодо виконання домовленостей про відновлення руху потягу «Чернівці-Київ» через територію Молдови, а також про плани та очікувані результати економічного розвитку Чернівецької області у 2013 році, зокрема, про продовження газифікації населених пунктів області, збільшення обсягів виробництва промислової продукції, заплановане налагодження виробництва комплектуючих до автомобілів у Чернівцях, будівництво тваринницьких комплексів та елеватора. Питання журналістів стосувались також інших напрямків роботи обласної ради та розвитку різних галузей економіки та сфер життєдіяльності Буковинського краю.

Джерело та світлина прес-служба облради.

peredplata