З буковинського села Михальча люди вигнали московських попів і їх патріархат

У буковинській Михальчі українське вселенське православ’я перемогло московський патріархат

Історична мить – релігійна громада Храму Успіння Пресвятої Богородиці Православної Церкви України села Михальча Чернівецької області зайшла у свій Храм!.
 
Хвала Богові, що за більш ніж 3 роки протистоянь в моєму селі Українське Православ’я перемогло московське.
 
Про це повідомила Оксана Гергелюк, депутатка Чернівецької обласної ради попереднього скликання. 
 
Упираючись з усіх сил жменя (30 осіб) прихильників російської церкви (там в голові повний набір русуого міра) на чолі з “батюшкой Сєргєєм”, який дуже вірний Онуфрію (не Богові, не правді!) – закрили храм від людей на ТРИ роки!!!
 
Вперше за свою більш ніж столітню історію храм закритий від людей і ще й священником (якось в голові не вкладається – не властями, не масонами)).
 
Скільки спроб робили православні люди щоб церкву відкрити і все марно, бо московити за чітким керівництвом російських спецслужб мали мережу тітушок, які по дзвінку їхали в те чи інше чело, де люд хотів перейти від московського підпорядкування до Київського.
 
Але щось пішло не так. Загроза великої війни видворила за кордон “сміливих” захисників русского міра. А без тітушні, виявляється, московити не такі відважні, і не такі чисельні.
 
Отож, 10 квітня 2022 року Україна отримала ще одну (хоч не велику) перемогу над московією. Церква в селі Михальча на Буковині відкрита. Відновилося Богослужіння. Відтепер молитва за Українське військо, Українську державу (а не російського гаспадіна), не буде обману, а буде правда.
 
“І пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить”.
 
 
На 9 році війни, на 47 день після повномаштабного вторгнення рф, церква в нашому селі звільнена від окупантів. Храм, побудований нашими предками, 3 роки і 2 місяці перебував в полоні в московських прихвостнів. Без перебільшення скажу, що стільки броньованих дверей та гратів немає напевно навіть в тюрмі. Кого ви там закували нешановні земляки?!!! Хто дав вам право так знущатися тад святинею?!!!
 
Це ж якими сатанистами треба бути, щоб таке вчинити??? Як українська земля могла породити таке плем’я дикунів, безбожників, кровопивць? Чекаєте путіна? Я вас розчарую, він не прийде, бо наші мужні захисники його сюди не пустять. А ми молитимемося за кожного солдата в своєму храмі, рідною мовою. Слава Богу за все! Слава Україні! Героям слава! – прокоментувала поширене відео Larissa Petraschuk.
 
На відео: Наслідки московського патріархату… Без слів...
 
 
Сила зомбування в МП.. до чого всьо дійшло. Священник УПЦ МП стоїть на колінах щоб продовжувати молитись в Московській церкві в Україні.
 
Про перебіг подій у Михальчі розповів Іван Петрущак. 
 
На фото #Михальча де вірянам ПЦУ увірвався терпець і вони зайшли у Свято-Успенський храм.
 
Але для УПЦ МП неможливо почергово служити чи молитись разом із ПЦУ. Вони бояться української церкви як вогню і ще більше за окупантів. Їх так навчили, їх так зазомбували.
 
Про це вони прямо пишуть на своїх сторінках і навіть в єпархії таке заявляють.. Ось що пише піп МП Віктор Земляний: “ПЦУ – це окупант, це агресор…”. Чернівецько-Буковинська єпархія теж фантазує: “прихильники ПЦУ і Путіна захопили храм”…
 
Тобто уявляєте який страх вони, служителі УПЦ МП, вселяють в українців в простих дідів і бабусь до своїх односільчан чи родичів із ПЦУ. Вони накручують їх на ворожнечу, і зомбують їх на те, що ПЦУ це окупанти такі, як Путін, а їх московська церква (за версією УПЦ МП) це не окупанти, хоч і далі молиться за кровавого кіріла гундяєва, як за “велікого гаспадіна нашего кіріла”.
 
Для того, щоб досягти повного ефекту страшних ПЦУ в УПЦ МП на єпархіальному рівні заборонили погоджуватись на почергові служіння в храмі із священниками ПЦУ.
 
Вони ладні стояти зі старенькими бабусями під храмом і робити вистави із молінням і ходінням з іконами. Потім фоткати тих бабусь і казати як страшні прихильники ПЦУ мордують цих бабусь. Керівники УПЦ МП ладні робити все на світі, лиш би не молитись з ПЦУ, лиш би не об’єднатись в одну єдину Помісну Автокефальну Православну Церкву, незалежну від окупанта, від москви. Ви уявляєте до чого дійшло?
 
Вони ладні битись із поліціянтами і стояти на колінах на болоті лиш би молитись за “гаспадіна нашого Кіріла”, який благословив вбивати і катувати Українців.
 
І як вишенька на торті то московські служителі із “УПЦ МП” взагалі звернулись до СБУ.
 
“консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП оповіщає та звертається до керівництва Чернівецької обласної військової адміністрації, керівництва ОТГ, Національної Поліції, СБУ, антитерористичного відділу СБУ про припинення беззаконня та силової спецоперації ПЦУ у с.Михальча”, – заявили в єпархії УПЦ МП.
 
Тобто московські попи будуть звертатись в СБУ, але не можуть об’єднатись, будуть накручувати стареньких бабусь і лякати їх розколом і ПЦУ, але не об’єднатись і молитись разом. Вони ладні навіть вигадувати байки і сплітати шизофренічні заяви про “прихильників ПЦУ і Путіна які захоплюють храми”, але не об’єднуватись в незалежну від Москви церкву. То на кого вони працюють, за які ідеали стоять?
 
Якщо їм так страшне об’єднання і такий дорогий русскій мір і єдність з кровавим лжепатріархом гундяєвим, що дарує ікони росгвардії і росказує про подвиги “русской армії” і про “миролюбиву расію”, то держава має заборонити цю структуру, щоб вона припинила роз’єднувати сім’ї, села, державу і не ділила на ПЦУ і УПЦ МП, не займалась зомбуванням прихожан, особливо старих бабусь і дідів.
 
На відео: Тризуб ім. Степана Бандери виконав успішно своє завдання. Громада ПЦУ села Михальчі дякує і співає “Многії літа”!!!
 
 
Після трьох років окупації, церкву в Михальчі відкрито!!! – написали на офіційній сторінці Храм Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ с. Михальча.

 
Тепер нашу святиню не будуть свідомо знищувати прихильники “руского міра”, і люди будуть мати змогу молитися в храмі, як і належить. Крім цього звільнено склеп, якби це не звучало, але саме так. Тепер місце поховання родини мецената, який жертував землю і кошти на церкву (ХІХ ст.) отримає нарешті спокій, по ньому не будуть топтатися.
 
Зазначимо, що в процесі відкриття церковних дверей, на приватному подвір’ї по сусідству перебували прихильники московського батюшки (саме так, не патріархату і не церкви, бо в церкву вони три роки не заходили). Що вони витворяли, описувати не будемо, не хочемо щоб люди розчаровувалися в православ’ї.
 
Попереду ще складний шлях і багато роботи, але ми все успішно подолаємо.
 
Заради України, заради її майбутнього, заради наших захисників які сьогодні протистоять нелюдам з московії.
 
Все буде Україна! А сьогодні наша маленька перемога!
 
У дописі представники УПЦ (московського патріархату) поскаржились, що їх витіснили з територію храму правоохоронці.
 
На відео видно, як поліцейські виводять людей під руки, просять не штовхатись та не створювати конфліктів. Священника УПЦ також попросили вийти на дорогу, що поруч з церквою. Прихожани УПЦ обурені тим, що піти довелось саме їм. Натомість віряни ПЦУ скандували «Геть московським ворогам» та «Слава Україні».
 
У відділі комунікації поліції у Чернівецькій області кореспондентові МА АСС повідомили наступне: «У селі Михальча відбувалися спірні питання щодо користування культовою спорудою між релігійними громадами. Поліція, НГУ, ТрО забезпечують правопорядок».

 

ДОВІДКОВО
 
Перша церква на Буковині, яка змогла таки виперти з території храму московського попа , який ще з 2019 року за підтримки тітушок утримував храм в селі Михальча що на Сторожинеччині та не давав можливості громаді села молитися українською мовою. – нагадав Валентин Григорієв(за рішенням більшості громади були подані документи в ОДА на перереєстрацію та зміну підпорядкувань Православній Церкві України, а влада блокувала цей перехід.)
 
Про витівки цього попа знає вся Україна, це і охорона храму тітушками ( які сьогодні побоялися приїхати в село) і перекрикування Богослужень української громади ( яка з того часу служила у військовому наметі) московитськими піснеспівами, це і перекладанням українських національних колядок на російську мову, і навчання їх дітей громади, та багато іншого…

peredplata