У Чернівцях волонтери разом з художником Сашком Даниленком зібрали майже 90 тисяч грн для Миколаївського зоопарку

У Чернівцях волонтери провели акцію на підтримку Миколаївського зоопарку «Портрет за донат для Зоопарку». Всі охочі могли отримати свій портрет з улюбленою твариною від відомого ілюстратора Сашка Даниленка за благодійний внесок на користь звіринця.

Чернівецький волонтерський Гончаренко центр разом із художником-ілюстратором Сашком Даниленком провів акцію на підтримку Миколаївського зоопарку. Під час акції, за благодійний внесок на користь звіринця, усі охочі могли отримати свій портрет, намальований художником. На портретах учасники акції позують з улюбленими тваринами. За підсумками акції звіринець отримав від учасників 87303,8 грн.

З самого початку війни Миколаїв перебуває під постійними обстрілами. Через це Миколаївський зоопарк, який має найбільшу в Україні колекцію тварин, зачинено. Усі мешканці зоопарку потребують належного догляду та утримання, попри гостру ситуацію в області та нестачу коштів.

Як розповіла адміністраторка Гончаренко центру Оксана Кравцова, ідея допомогти Миколаївському зоопарку спала їй на думку, коли вона побачила, як тварини страждають від російської агресії. «Я запропонувала акцію, оскільки бачила, як важко зоопарку. Ми долучили талановитого художника Сашка Даниленка. За донат кожен з учасників отримав від нього чудовий портрет з тваринкою, а гроші пішли на справжніх тварин. Ми допомагаємо Миколаївському зоопарку, адже тварини не можуть ані виїхати з Миколаєва, ані допомогти собі власноруч», – поділилась волонтерка.

Сашко Даниленко – український художник-ілюстратор – одразу відгукнувся на пропозицію волонтерів. «Під час війни підтримка потрібна усім, не лише людям. В Миколаївського зоопарку наразі складні часи, не вистачає коштів на утримання тварин. Тому я одразу погодився взяти участь в акції. Дуже приємно малювати людей із добрим серцем. Тих у кого є улюбленець – я зображував з ним, а в кого нема, то домальовував», – зазначив митець.

Маргарита Червона

 

 

peredplata