Інформаційний центр Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz відкриється 30 серпня

6 – 8 вересня у Чернівцях відбудеться IV Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. Уже 30 серпня у приміщенні Чернівецької міської ради відкриється інформаційний центр дійства. Усіх зацікавлених на сходах ратуші зустрічатимуть волонтери, у яких можна буде отримати розклад фестивальних подій, а також дізнатися подробиці про всі заходи, локації і трансфери.

Головна ідея цьогорічного заходу – «(Не)відомі місця Czernowitz». Поетичні читання, презентації книжок, лекції, театральні та музичні перфоманси, винно-поетичні вечори, вечірки «ЕлектроПоезії» відбуватимуться у колишній і діючій синагогах, редакції газети «Буковина», костелі єзуїтів «Пречисте серце Ісуса», Єврейському домі, школах, де свого часу навчалися видатні письменники Чернівців тощо. Всього – близько тридцяти літературних подій у майже двадцяти різних локаціях Чернівців. Учасники фестивалю – поети, перекладачі, публіцисти та музиканти з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Румунії, Молдови, Польщі, Ізраїлю, Великобританії, Білорусі, Росії, США та України.

Вибрані твори авторів-учасників фестивалю будуть видані окремою поетичною збіркою мовами оригіналу та в перекладах Марка Бєлорусця (Україна), Петра Рихла (Україна) та інших.

Оскільки поезія є інтер’єром Чернівців, то протягом фестивалю його відвідувачі зможуть поринути в затишну літературну атмосферу, посмакувати добірною європейською поезією, насолодитися мистецтвом, яке не має кордонів, у супроводі цікавих українських і закордонних поетів.

Фестиваль організований Чернівецькою обласною громадською організацією «Культурний капітал» у співпраці з громадською ініціативою чернівчан «Рідне місто», за підтримки «Kulturstiftung des Bundes» та Чернівецької міської ради.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata