Туристичний тур \”Золоте кільце Карпат\”

Переконаний, що не багато читачів газети знають, що вже понад 15 років існує добровільне об’єднання органів самоврядування п’яти держав Польщі, України, Румунії, Угорщини та Словаччини під спільною назвою Єврорегіон Карпати. Навіть не будучи якимось економічним експертом ми можемо зробити висновки про тотожність багатьох проблем у загаданому регіоні незалежно від того, до якої держави належить та чи інша громада, а це і недостатня кількість робочих місць, відірваність від багатих потужних промислових центрів, слабкість транспортної інфраструктури, а отже і відносна бідність місцевих бюджетів. Розуміння цього привело до створення організації, яка б шляхом міжнародної співпраці значно активізувала б економіки областей даного регіону.

Адже погодьмося, що вище перераховані недоліки можуть стати і поштовхом для інтенсивного розвитку альтернативних важкій промисловості галузей. Вирощування та випуск екологічно чистої сільськогосподарської продукції, розвиток рекреаційних зон, курортне та санаторне лікування, туризм, активне використання альтернативних видів енергії – далеко не повний перелік того, що можна активно розвивати у регіону. А спільний досвід лише запорука більш ефективного та швидкого успіху. В одній статті не можливо зупинитись на всіх потенційно привабливих видах діяльності тож акцентуємо увагу лише на розвитку туризму. Мабуть багатьом відомий туристичний маршрут « Золоте кільце Росії » тож чом би нам спільно не запровадити власне золоте кільце Карпат. Вірю, що вже мине не так багато часу і візові бар’єри між нашими державами будуть подолані. Тож хіба не ефективними стануть такі туристичні продукти, як спільні автобусні чи залізничні тури. Протягом 5-9 днів споживач може побачити найцікавіші місця із 5 держав. А показувати нам всім є що. Окрім того подібний продукт може бути зорієнтований на певні цільові авдиторії. Щоби не були голослівними наведемо з десяток таких прикладів.

Бізнес тур для пошуку партнерів для спільного бізнесу.
Молодіжні економ-тури для знайомств та спілкування.
Освітяни можуть знайомитись із досвідом освіти у кожній із наших країн.
Є чим поділитися і для працівників медичної галузі.
Знайдуть для себе багато повчального школярі та їх вчителі.

Творчі особистості можуть у рамках свого туру проводити власні форуми літераторів, художників, скульпторів, акторів.
( До речі саме у рамках подібної співпраці саме зараз і відбувається форум карпатських мас-медіа в рамках проекту « Карпатські мас-медіа як інструмент промоції транскордонної співпраці в Карпатському Єврорегіоні ». )

Чиновники органів самоврядування можуть під час туру збагачуватись досвідом більш ефективного менеджменту місцевих територій та муніципалітетів.
А уявімо собі потяг оформлений у стилі модерн початку ХХ століття, яким ви подорожуєте містами регіону та знайомитесь із його архітектурними та історичними пам’ятками, кухнею народів, що проживає на даній території, народними традиціями та дегустуєте місцеві вина.

Спільні міжнародні спортивні змагання.
Спільні покази мод для підприємств легкої промисловості.
Можливість протягом туру відвідати до десятка гірськолижних курортів наших держав.

Творення спільного медіа-простору взаєморозуміння та толерантності – хіба це не ті цілі, що поєднують країни Євросоюзу і дай Бог угоду про асоціацією із яким ми таки підпишемо у листопаді вже цього року. Тож напрямків для взаємовигідної співпраці існує просто безліч достатньо лише проявляти певну місцеву ініціативу й відмовитись від споживацьких настроїв, що усі наші проблеми повинні вирішити центральні органи влади та уряди наших держав.

Не будьмо байдужими і тоді успіх обов’язково посміхнеться нам.
Ярослав Волощук – член НСЖУ , учасник форуму Карпатських мас-медіа.

Туристичний тур \"Золоте кільце Карпат\"

Туристичний тур \"Золоте кільце Карпат\"

Туристичний тур \"Золоте кільце Карпат\"

Туристичний тур \"Золоте кільце Карпат\"

Туристичний тур \"Золоте кільце Карпат\"

Туристичний тур \"Золоте кільце Карпат\"

На світлинах архітектурні перлини міста Ряшів (Rzeszow), яке першим приймало учасників форуму Карпатських мас-медіа.

peredplata