На раді у Запаранюка церковні ієрархи посварилися через російський трикольор

Під час чергового засідання обласної ради церков та релігійних організацій, яке відбулося  в стінах Чернівецької ОВА, один з трьох правлячих архієреїв Чернівецької єпархії ПЦУ архієпископ Онуфрій (Хаврук) почав висловлювати звинувачення до митрополита Мелетія, в тому що люди, які йшли хресною ходою з Кам’янця Подільського до Почаєва, несли прапори з триколором країни агресора.

 
Преставники УПЦ заперечили, що подібне мало місце, пославшись на коментар голови Хмельницької ОВА Сергія Гамалія з цього приводу: «Триколору під час ходи не було, це стрічки – в тому числі з надрукованими на них молитвами».  
 
ДОВІДКОВО: 
 
На засіданні були присутні: голова Чернівецької ОВА Руслан Запарнюк, представники структурних підрозділів ЧОВА, представники ДСНС та правоохоронних органів.
 
Під час засідання обговорювали питання дотримання заходів правового режиму воєнного стану, доставку гуманітарної допомогу з Європи, проблеми з якими стикаються релігійні організації під час опалювального сезону та інші.
 
Також йшлося про заходи щодо недопущення інфікування прихожан церков та релігійних організацій короновірусною інфекцією.

peredplata