Європарламентар: Влада України визнає тільки насильство

Європарламентар: Влада України визнає тільки насильствоПобиття колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценко говорить про те, що насильство проти мирного руху з боку української влади наростає. Про це заявила депутат Європарламенту Ребекка Хармс, повідомляє Deutsche Welle.

\”Побиття колишнього міністра внутрішніх справ України, напади на окремих активістів і журналістів, інцидент з Тетяною Чорновол свідчать, що власті України можуть реагувати на мирний протест тільки застосуванням насильства\”, – зазначила лідер фракції Зелених у Європарламенті Хармс.

Вона підкреслила, що використання сил міліції або залучення спецпідрозділу \”Беркут\” проти ненасильницької акції протесту є неправильною відповіддю влади. \”На акції протесту треба давати політичну відповідь. Уряд повинен відкликати рішення, які були прийняті проти волі громадян України\”, – вважає Хармс.

Вона вважає, що тепер насильства проти мирних демонстрантів з боку влади може стати більше. \”У мене склалося враження, що український уряд усвідомив, що терпимість, яку він демонстрував в останні кілька тижнів по цих протестів, ця уявна толерантність не зможе зламати прагнення людей до демократії. Вважаю, що відтепер проти мирного руху все частіше і більше буде застосовуватися насильство\”, – зазначила Хармс

Джерело

peredplata