Прокуратура Буковини реалізує положення нового Кримінального процесуального кодексу

З прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу України відбулась істотна гуманізація кримінального судочинства щодо неповнолітніх, що сприяло зменшенню кримінальної репресії та посиленню виховного впливу на дітей.

Завдяки реалізації прокуратурою Глибоцького району положень КПК збільшилась кількість клопотань про звільнення неповнолітніх від кримінальної відповідальності. Повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

«Зокрема, до суду направлено клопотання про застосування до малолітнього, який не досяг віку кримінальної відповідальності, примусових заходів виховного характеру. Під час досудового розслідування встановлено, що він вперше вчинив кримінальне правопорушення середньої тяжкості, а за місцем навчання та проживання характеризується позитивно. Крім того, за результатами досудового розслідування кримінального провадження відносно двох неповнолітніх учнів одного з навчальних закладів Глибоцького району, які вчинили крадіжку, встановлені підстави для направлення клопотання до суду про звільнення їх від кримінальної відповідальності з передачею на поруки педагогічному колективу загальноосвітньої школи, оскільки діти вперше вчинили кримінальне правопорушення середньої тяжкості, щиро покаялися, відшкодували заподіяні збитки, активно сприяли розслідуванню, а також надійшло відповідне клопотання педагогічного колективу школи», – розповідає прокурор Глибоцького району Оксана Годлевська.

Зазначені вище клопотання судом розглянуті та задоволені.

peredplata