Про що заявив Білий Дім

Вчорашня розмова президента США Байдена з нашим президентом Володимир Зеленський матиме надзвичайний вплив на майбутнє нашої неньки України.
Я декілька разів перечитав прес-реліз Білого Дому відносно вчорашньої розмови, коментарі американських ЗМІ і твіти ні про, що Зеленського та Єрмака, на підставі чого склав свою думку відносно неї.
Про що заявив Білий Дім:
1. Байден чітко дав зрозуміти, що США з союзниками і партнерами «дадуть рішучу відповідь, якщо Росія далі вторгнеться в Україну».
🧐 Бачили ми їхню «рішучу відповідь» в 2014 коли саме Обама-Байден забороняли нашому тодішньому керівництву чинити збройний спротив в Криму, щоб не вибухнула третя світова війна. А Будапештський меморандум на який посилався в.о. президента Олександр Турчинов при особистій зустрічі з Байденом, той взагалі розірвав назвавши папірцем.
2. Обидва президенти підтримали дипломатичний діалог з Росією (США-РФ та НАТО-РФ), який розпочнеться наступного тижня.
🧐 Це означає, що нашому президенту Зеленському повідомили про готовність США а точніше адміністрації Байдена виконувати ультиматум Путіна про нерозширення НАТО на Схід.
Водночас деякі американські аналітики почали говорити, що Білий Дім заради угоди з Кремлем може піти на виключення Прибалтійських країн з НАТО. В це я не вірю від слова зовсім, бо подібне рішення означатиме смерть Альянсу, та й інші учасники блоку на це не підуть. А от для нас двері в НАТО схоже зачинили міцно і схоже навіть згадку про шлях до нього та ЄС попросять прибрати з Конституції.
3. Байден пообіцяв, що майбутнє України не будуть обговорювати без участі України: «нічого про вас без вас».
🧐 Це відбувається з регулярною цинічністю на очах цілого світу, а нашому керівництву лише потім, згодом доводять суть і рішення цих розмов про Україну, без України.
4. Байден також висловився за активізацію дипломатичних зусиль з метою просунутися далі в імплементації Мінських угод, у підтримку до Нормандського формату.
🧐 Тобто США вимагають від України внести в тіло нашої Конституції положення про особливий статус Донбаса і почати його реалізовувати.
ВИСНОВОК ОДИН! В цьому повному зрад, інтриг та договорняків світі де править сила, Україна має покладатися виключно на себе і відстоювати виключно свої національні інтереси! Нашими єдиними стовідсотковими союзниками є Збройні сили України, а всі інші тимчасові попутники, партери…
Це не означає, що ми маємо сваритися з США але мусимо чітко дати зрозуміти Білому Дому, що виконувати їхні хотєлки які суперечать національним інтересам України ніхто не буде!

peredplata