На Буковині батька, який не пускав до школи своїх дітей, оштрафували

У Чернівецькій області батько не дозволяв своїм чотирьом дітям ходити до школи. Його оштрафували на 840 гривень. Про це йдеться в постанові Путильського районного суду від 30 грудня, пише УНН.

 

Згідно з текстом постанови, чоловіка звинувачують у невиконанні обов’язків щодо навчання та виховання чотирьох неповнолітніх дітей. Діти навчаються у 2-у, 6-у, 8-у та 11-у класах.

Повідомляється, що два роки тому їх перевели на домашню форму навчання, а коли у 2021 році повернули до школи — вони почали пропускати заняття без поважних причин.

У постанові інформують, що батько відмовлявся від написання його дітьми контрольних робіт, посилаючись на їхнє вільне право вибору. Також у вересні 2021 року чоловік написав заяву директору про відмову від атестата сина про закінчення школи.

 

“Щодо вчинків, які стали підставою притягнення його до відповідальності, зазначив, що змусити його дітей до відвідування соціальних навчальних закладів ніхто не має права, оскільки він та його діти є вільними людьми. Причиною даного рішення являється шкідливий вплив на формування свідомості і здоров’я дітей соціальними методами впливу, який являється неприпустимим і є основною причиною спустошення природи соціальною людиною”, – йдеться у постанові.

Зазначається, що чоловік свідомо відмовився від обов’язку забезпечення навчанням дітей, звернувшись до адміністрації школи із відповідними заявами.

Джерело: УНН

peredplata