Буковинці стали заручниками халатності влади: у Чернівецькому районі підтопило переправу через “Велике будівництво”

У селі Глиниця, Чернівецького району, завалилася тимчасова переправа через річку Прут, яку збудували на період ремонту мосту, який відбувається в рамках програми “Велике будівництво”.

Про це в ефірі “Прямого” заявив громадський активіст та керівник Секретаріату “Європейської Солідарності” у Чернівецькій області Віталій Яремчук.

“У Чернівецькій області триває так зване “Велике будівництво”. Насамперед це добра ініціатива – капітальний ремонт мосту. Але те в якій спосіб, з яким наслідками та втратами для місцевих жителів – це просто неприпустимо”, –  переконує активіст.

За його словами, в результаті цього ремонту люди по обидва боки річки є фактично відрізаними від світу. Він розкритикував місцеву владу, яка організувала об’їзд через дорогу,  яка перебуває в аварійному стані, але відмовилась збудувати

Насамперед ремонт мосту триватиме щонайменше рік, це за офіційною інформацією. Проєктом, кошторисною документацією за 182 мільйони гривень, це вартість проєкту загалом, не передбачено жодної тимчасової конструкції для нормального функціонування та життєдіяльності місцевих, що живуть по обидва боки річки. Оскільки цей міст з’єднує Вижницький район та значну частину області. Тобто фактично вони є відрізаними. Натомість служба автомобільних доріг намалювала так звану карту об’їзду і одна з доріг перебуває у аварійному стані. Відповідно важковаговий транспорт їде туди і руйнує соціальну інфраструктуру.

Віталій Яремчук Керівник Секретаріату Європейської Солідарності у Чернівецькій області

“Примітно, що в цій ситуації на захист місцевих жителів стала наша фракція “Європейська Солідарність” у Мамайській сільській раді і ми ініціювали депутатське звернення і зверталися до “Європейської Солідарності” у обласній раді. Тобто питання і проблеми в рамках “Великого будівництва” залишаються проблемами місцевих. Тобто владі, Чернівецькій обласній адміністрації абсолютно байдуже, оскільки вони намалювали так звані схеми об’їзду”, – переконує Яровий.

Він підкреслив, що монобільшість позиціонувала цю переправу, як розв’язання всіх проблем, а зараз  просто відмовчується.

“Те, як позиціонували цю тимчасову переправу, зокрема і депутат мажоритарник від “Слуги народу”, який показував цю тимчасову переправу, як розв’язання проблеми. Тобто ми встановили і гарантували вам проїзд, тобто все буде безперешкодно… Натомість зараз за моєю інформацією вже видалив цей допис, оскільки розуміє абсурдність ситуації. Тому, люди заручники такої халатності, непрофесійності і невміння визнавати власних помилок”, – заявив громадський активіст.

Раніше народний депутат партії “Слуга народу” Юрій Корявченков повідомив про використання неякісних будівельних матеріалів підрядниками “Укравтодору” на об’єктах “Великого будівництва“.

Джерело: Прямий

peredplata