В Чернівцях розпочався показ фільму \”Іван Сила\”

В Чернівцях розпочався показ фільму "Іван Сила"Сьогодні в кінотеатрі \”Чернівці\” в малій залі розпочався показ українського фільму \”Іван Сила\” за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Сеанси: 13:40 15:30, 17:20, 19:10

У фільмі розповідається про українського цирковому силача Івана Фірцака, який на піку своєї кар\’єри, після того як в 1928 році його визнали найсильнішою людиною планети, припинив виступати за кордоном і повернувся на Батьківщину.

Слоган фільму: \”ПРАВДА ЗАВЖДИ ПЕРЕМОЖЕ\”

Фільм створено за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили».

Головну роль виконав чемпіон України з пауерліфтингу, артист американського цирку Дмитро Халаджі.

Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття, тому всі до єдиного людини в кадрі, включаючи численну масовку, були одягнені в історичні костюми, надані для картини чеської студією \”Баррандов\”. У фільмі немає декорацій – всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер\’єрах тієї епохи, в справжньої фортеці, в теперішньому цирку. Крім того, і всі видовищні, всі силові трюки виконані у фільмі наживо. У картині можна буде побачити справжніх сажотрусів, унікальні ретро-автомобілі та ще багато атрибутів епохи, з якою нас розділяє практично ціле століття.

\”Мы снимали хорошую историю о хорошем парне. Показывали реальные житейские ситуации, в которых может оказаться каждый из нас, и искали выход – не просто правильный, а достойный. Но поскольку фильм ориентирован на детско-юношескую аудиторию (хотя я уверен, что в результате это будет фильм семейный), хочу отметить – никакого менторства и морализаторства у нас в картине нет. Герои раскрываются через поступки\”, – рассказывает режиссер и актер Игорь Письменный.

«Неймовірні пригоди Івана Сили» – це реальна історія закарпатця Івана Фірцака (Кротона). Доля його була крутий, як гірські серпантини, – говорить Олександр Гаврош. – На жаль, атлет, який мав титул Чемпіона Європи та Чехословаччини, якому аплодували у 64 країнах світу, в даний час виявився абсолютно забутий. Саме це й спонукало мене написати дитячу повість про одне з найсильніших українців XX століття. Тому коли «Інсайт-Медія» запропонувало екранізувати повість, я не відмовився. Адже таким чином моя мета – розповісти про Івана Силу – стає доступною для мільйонної аудиторії.

Бюджет фільму склав близько 15,4 млн.грн., Профінансовано проект Державним агентством з питань кіно України.

Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття, тому всі до єдиного люди в кадрі, включаючи численну масовку, були одягнені в історичні костюми, надані для картини чеською студією \”Баррандов\”. У фільмі немає декорацій – всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер\’єрах тієї епохи, в справжній фортеці, в теперішньому цирку. Крім того, і всі видовищні, всі силові трюки виконані у фільмі наживо. У картині можна буде побачити справжніх сажотрусів, унікальні ретро-автомобілі та ще багато атрибутів епохи, з якою нас розділяє практично ціле століття.

peredplata